Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
38,851 $

Életveszélyes sérültje is van a sápi frontális vonatbalesetnek

Egy ember életveszélyes sérüléseket szenvedett Sápon, amikor két vonat frontálisan összeütközött egymással.

Fotó: Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek. MTI/Czeglédi Zsolt
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Egy tehervonat és egy személyvonat csapódott egymásnak Sápon, melynek körülményeit már vizsgálják. A helyzet súlyosságát mutatta, hogy a mentők és a tűzoltók sokáig dolgoztak egy sérült kimentésén, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudják.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-vezetője az MTI kérdésére megerősítette, egy ember életveszélyes sérüléseket szenvedett a balesetben, de további részleteke nem közöltek. Soron kívül 6 százalékkal emelkedik januártól a nyugdíj, íme a részletek

Arról sincs egyelőre információ, hogy a sérült milyen nemű, korú és pontosan milyen sérüléseket szenvedett. Győrfi Pál azt írta, összesen nyolc mentőegységet riasztottak a helyszínre és négy embert könnyebb sérülésekkel szállítottak el a berettyóújfalui kórházba.

Az életveszélyes sérültet pedig a debreceni kórházba vitték, ahol jelenleg is küzdhetnek az életéért. A helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatforgalom Püspökladány és Berettyóújfalu között, az utasokat pótlóbuszok szállítják.

Időközben megérkeztek az első helyszíni fotók a balesetről. Az anyagi kár is jelentős lehet, és egyelőre nem tudni, mikor állhat helyre a közlekedés az érintett vonalon, ahol ezekben a percekben is zajlik a műszaki mentés.

EB-sorsolás: ismét összecsap Magyarország és Németország, kemény csoportban a válogatott

Marco Rossi együttese a második kalapból várhatta a hamburgi sorsolást.