Rendkívüli oltási akció indul pénteken, már a Pfizerre is lehet időpontot foglalni

Fotó: Buják Szilvia háziorvos beolt egy pácienst a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával Bakonyszombathelyen 2021. április 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Takács Petra

2021.április.30 - 05:57

A legfrissebb értesülések szerint ma rendkívüli oltási akció lesz Magyarországon.

Rendkívüli oltási akció lesz ma: a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében – értesült az Origo.

Az internetes lap úgy tudja, az időpontokra a foglalási lehetőség a reggeli órákban nyílik meg, és előreláthatóan 10 órától már kezdődhet az oltás a Pfizerrel is (természetesen mellette a Sinopharmmal is folytatódik). Emellett már a jövő heti AstraZeneca oltásra is nyitva van az időpontfoglaló.

Remek hírt közölt Kubatov a Fradi-szurkolókkal

Azok foglalhatnak időpontot az eeszt.hu oldalon, akik eddig regisztráltak a koronavírus-vakcinára. Összesen 101 kórházban zajlanak majd az oltások, akár este kilencig. Az Origo úgy tudja, hogy 100 ezer Pfizer-vakcina érkezik az oltópontokra és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy pénteken ezt mind sikerül beadni.

Forrás: MTI/Origo