Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

Rejtélyes fertőzés szedi az áldozatait Nigériában

A koronavírus-pandémián kívül egy újabb, azonosítatlan eredetű kórokozó által okozott járvány kialakulásától tartanak a nyugat-afrikai országban.

...svg content...Fotó: Flickr/NIAID
Egészség/Életmód
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Sokoto állam egészségügyi minisztere, Ahmed Abdulrahman a TVC News hírportál megkeresésére elmondta, több mint 30 lány került kórházba abból az oktatási intézményből, ahol egy tinédzser tisztázatlan okokból kifolyólag életét vesztette.

A hatóságok először meningitiszre gyanakodtak, ám később kiderült, hogy az agyhártyagyulladás lehetősége kizárható, mivel egy teljesen új fertőzéssel van dolguk, amit eddig nem sikerült beazonosítaniuk. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Abdulrahman közölte, folytatódik a nyomozás az ügyben, és addig nem adják fel, amíg rá nem jönnek, mitől betegedhettek meg a lánykollégium diákjai.

Mindeközben a kórházi ellátásra szoruló fiatalok állapota javult, néhányukat már haza is engedték, az egészségügyi tárca munkatársai pedig szövet- és vérmintákat vettek tőlük annak érdekében, hogy minél gyorsabban detektálni tudják a potenciális kórokozót.

A kormány orvosokat és szakértőket rendelt ki a lánykollégiumba, akik figyelemmel követik majd az eseményeket, és ha esetleg újból kitörne a rejtélyes járvány, akkor időben cselekedni tudnak, és megakadályozhatják a patogén további terjedését.

„A szituációt egyelőre uraljuk, hála a kormány gyors reakciójának. A fertőzött diákokat izoláltuk, társaikat karanténba helyeztük, így nem kell attól tartani, hogy komolyodna a helyzet” – magyarázta Sokoto állam tudományos tanácsadója a helyi televíziócsatornának adott interjújában.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.