Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Rejtélyes fertőzés szedi az áldozatait Nigériában

Fotó: Flickr/NIAID
Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A koronavírus-pandémián kívül egy újabb, azonosítatlan eredetű kórokozó által okozott járvány kialakulásától tartanak a nyugat-afrikai országban.

Sokoto állam egészségügyi minisztere, Ahmed Abdulrahman a TVC News hírportál megkeresésére elmondta, több mint 30 lány került kórházba abból az oktatási intézményből, ahol egy tinédzser tisztázatlan okokból kifolyólag életét vesztette.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

A hatóságok először meningitiszre gyanakodtak, ám később kiderült, hogy az agyhártyagyulladás lehetősége kizárható, mivel egy teljesen új fertőzéssel van dolguk, amit eddig nem sikerült beazonosítaniuk.

Abdulrahman közölte, folytatódik a nyomozás az ügyben, és addig nem adják fel, amíg rá nem jönnek, mitől betegedhettek meg a lánykollégium diákjai.

Mindeközben a kórházi ellátásra szoruló fiatalok állapota javult, néhányukat már haza is engedték, az egészségügyi tárca munkatársai pedig szövet- és vérmintákat vettek tőlük annak érdekében, hogy minél gyorsabban detektálni tudják a potenciális kórokozót.

A kormány orvosokat és szakértőket rendelt ki a lánykollégiumba, akik figyelemmel követik majd az eseményeket, és ha esetleg újból kitörne a rejtélyes járvány, akkor időben cselekedni tudnak, és megakadályozhatják a patogén további terjedését.

“A szituációt egyelőre uraljuk, hála a kormány gyors reakciójának. A fertőzött diákokat izoláltuk, társaikat karanténba helyeztük, így nem kell attól tartani, hogy komolyodna a helyzet” – magyarázta Sokoto állam tudományos tanácsadója a helyi televíziócsatornának adott interjújában.