Clouds
21 Budapest
Dollár
357,98 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
443,38 Ft
Bitcoin
23,026 $

A Real Madrid átigazolási időszakának három főbűne

Fotó: Twitter/Real Madrid
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az utolsó pillanatban mentette meg a Real Madrid a saját maga átigazolási időszakát attól, hogy a szurkolók ne lázadjanak fel kis túlzással Florentino Pérez ellen.

Vége a nyári átigazolási időszaknak és a blancók drukkerei ismét némi hiányérzettel vonulhatnak a következő szezonra. Megint elmaradtak a nagy sztárok, ráadásul a Real Madrid mindent egy lapra helyezett fel egy bizonyos fiatal francia támadó miatt.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

A spanyol fővárosi alakulat 47 millió eurós plusszal zárta ezt az átigazolási szezont, ugyanis Raphael Varane és Martin Ödegaard értékesítése is jelentősebb összegért történt meg, valamint csak Eduardo Camavingáért kellett átigazolási díjat letenni.

A blancók szurkolói azonban aggódnak, hogy a mostani keret gyengült, ami pedig kevés lehet a Bajnokok Ligája terepén, különösen az olyan világválogatottszerű klubok ellen, mint a Manchester City vagy a Paris Saint-Germain.

A Real Madrid számos bűnt elkövetett a nyári átigazolási időszak során, amelyből most három fontosat érdemes kiemelni. Ezek azok a hibák, amelyek alapján azt lehet mondani, hogy van oka a drukkereknek az aggodalomra.

Fájdalmas távozók, helyettesük se érkezett

Minden klubnak érzékeny veszteség, ha a csapatkapitánya a távozás mellett dönt és ezt most a Real Madrid is megtapasztalta, ugyanis Sergio Ramos 15 év után otthagyta a spanyol fővárost és a Paris Saint-Germain csapatához igazolt.

Már eleve Ramos távozásának körülményei némileg zavarosak, a 34 éves védő állítása szerint ugyanis visszavonta a klub a neki tett ajánlatot, pedig ő elfogadta volna, míg a klubnál ezt ilyen formájában tagadják.

Nem csak egy Ramosnyival gyengült azonban a madridi védelem, ugyanis az évek óta stabil párja, Raphael Varane is távozott, aki a Manchester Unitedba igazolt. Ezzel gyakorlatilag két olyan játékos távozott a védelemből, aki a klub elmúlt időszakát abszolút meghatározta.

Martin Ödegaard távozása is hosszabb távon gondot okozhat, mivel a középpálya azért igencsak öregedik már, Kroos és Modric is 30 felett jár. A norvég középpályás esetében ráadásul az érthetetlen, hogy már 17 éves korában felkapta a Madrid, egészen eddig egyengette a pályafutását, majd amikor készen állna az első csapatos bevetésre, egyszerűen fogják és eladják.

A középpályát azonban egyelőre még csak-csak meg lehet oldani, a Ramos-Varane páros távozása által hagyott űrt azonban annál nehezebb. A védelembe a nyáron egyedül David Alaba érkezett, aki papíron bevethető középhátvédként, ott azonban nem szeretne játszani.

Így mindössze Nacho és Eder Militao maradt igazán középhátvédnek, illetve egy háromvédős felállásban Ferland Mendy is bevethető baloldali belső védőként. Ancelotti mesternek így várhatóan fiatalokhoz kell nyúlni, amennyiben beüt egy sérüléshullám-

Kulcsterületeket nem erősítettek meg

A középhátvéd kérdését az előző bűnnél kifejtettük, de ehhez a bűnhöz is hozzátartozik ez a kérdés. A Real Madrid mindössze David Alaba és Eduardo Camavinga leigazolását tudja felmutatni ezen a nyáron, utóbbi viszont óriási húzás lehet.

Bár Camavinga nagyon jó játékos a középpályára és még mindig szemtelenül fiatal, a középpálya még így is a legkevésbé kritikus része a Real Madridnak. A támadószekcióban ugyanis komoly gondok merülhetnek fel, ha az elmúlt éveket nézzük.

Karim Benzemáról évek óta tudjuk, hogy a világ egyik legjobb támadója, várhatóan ő lesz idén is a gólfelelős. A Real Madrid azonban évek óta három támadóval játszik, így jogosan felmerül a kérdés, hogy kik lesznek Benzema társai.

Gareth Bale és Eden Hazard már bizonyították, hogy világklasszisok tudnak lenni, azonban az elmúlt években több időt töltöttek a kórházban, mint a pályán, annyira pechesek a sérülésekkel. Bale esetében ráadásul a hozzáállása is mindig kérdés, hogy játszani van kedve vagy inkább golfozni.

Lucas Vázquez, Marco Asensio és Mariano Díaz elsősorban csereemberként merül fel a támadószekcióba, esetükben nem lehet azzal kalkulálni, hogy egész szezonban képesek lesznek olyan magas szintű játékot hozni, ami a Real Madridnak kell.

Ott van a Rodrygo, Luka Jovic, Vinicius Junior hármas is, akik pedig igazi sötét lovak. Jovic nem igazán tudott eddig beilleszkedni a Madridba, ráadásul nem is lehet arra számítani, hogy Benzemát kiszorítja. Rodrygo mindig erősen szállt be a csapatba, de igazán kezdőben játékpercet eddig egy edzőtől sem kapott, hogy biztosan ki lehessen jelenteni, hogy megoldást jelenthet.

Vinicius esetében folyamatos fejlődést láthatunk a játékában, azonban neki eddig komoly gondot okozott a helyzetkihasználás és a döntéshozatal. Támadó létére nagyon gyenge számokat hozott eddig, viszont így is ő lehet az, aki talán idén berobbanhat a Madridban.

A Real Madridnak így elképzelhető, hogy kellett volna egy bizonyított, világklasszis színvonalú támadót igazolnia, hogy fel sem merüljenek a kétségek. Ez viszont elmaradt, így nem kizárható, hogy gondban lesznek.

Nem igazoltak sztárt

Kylian Mbappé. Ez a név pörgött egész nyáron, mi magunk is nem egy alkalommal beszámoltunk róla, hogy most már egyre közelebb van a megállapodás. A Nike már a KM7-es márkát és a pénzszámlálást tervezte, Mbappé meg ment volna Párizsból, amerre csak lehet.

A PSG azonban nem volt hajlandó elfogadni a Real Madrid ajánlatát, pedig 200 millió eurót is beajánlottak az utolsó napokban. Mbappé igazolása így elmaradt, a blancók pedig ott követtek el óriási bűnt, hogy a francia támadóra helyeztek fel mindent.

A Real Madrid esetében pedig bizony az problémát jelent, hogy nincs klasszikus értelemben vett sztárjuk, mert a csapattal eggyé vált a sztárságnak a mítosza. Egyedül Benzema tekinthető kvázi sztárnak, de a korábbi galacticókhoz képest ő sem tekinthető annak.

Ez pedig marketing szempontból nem éppen kellemes helyzet, mert sztár nélkül maradtak, cserébe van egy keretük, ami a spanyol bajnokságban még csak-csak versenyképes, nemzetközi szinten viszont egyáltalán nem biztos.

Carlo Ancelottinak nem lesz egyszerű dolga idén, de annyira tapasztalt menedzser, hogy feltehetően fel fogja találni magát. Kérdéses azonban, hogy a Real Madrid esetében ez mire lesz elég, mert ha van klub, aminél óriási a nyomás, az pont ez.

A cikk részben a Fichajes elemzésén alapul.