Utolsó pillanatban próbálta keresztülhúzni a Chelsea a Real Madrid számításait

David Alaba, a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Paris Saint-Germain - Bayern München visszavágó mérkõzésen Párizsban 2021. április 13-án. MTI/EPA/Ian Langsdon
not image

Nagy Noel

2021. július 24. - 14:19

Jelenleg David Alaba az egyetlen játékos, aki ezen a nyáron a Real Madrid csapatához csatlakozott, de az utolsó pillanatban ezt is meg akarták torpedózni.

Mint azóta kiderült, Sergio Ramos nem hosszabbította meg a szerződését a blancókkal, a klub legendája és kapitánya a Paris Saint-Germain csapatához csatlakozott végül. A franciák azért is húztak nagyot vele, mert teljesen ingyen érkezett.

A Real Madrid egyik főfeladata az volt, hogy valahogyan pótolni kell távozó csapatkapitányukat, amelyet végül sikerült is: ingyen igazolták le a Bayern München osztrák válogatott sztárját, David Alabát.

A blancók már hónapokkal a bejelentés előtt megkezdték a tárgyalást Alabával, miután megtudták, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését a bajorokkal. Mivel az osztrák rendkívül sok tapasztalattal rendelkezik a Bajnokok Ligájában is, ideális helyettesnek tűnt.

A Real Madrid minél hamarabb le akarta zárni a szerződést és amikor ez kiderült, hogy megállapodtak, valamennyi csapat lemondott Alabáról. De nem mindenki, ugyanis a friss BL-győztes az utolsó pillanatban indított offenzívát.

A Defensa Central értesülései szerint ugyanis a Chelsea az utolsó pillanatban akarta megtorpedózni a felek egyezségét azzal, hogy nagyobb fizetést ajánlottak Alabának, mint amiben a Real Madriddal megállapodott.

A madridiakkal ugyanis évi 12 millió eurós fizetésben állapodott meg David Alaba, miközben a Chelsea az utolsó pillanatban tett számára egy 15 millió eurós ajánlatot. Tüchel nagyon szerette volna, ha az osztrák csatlakozik és nem sajnálták volna érte a pénzt.

Alaba azonban kijelentette, hogy bár csábító az ajánlat, tartja magát a szavához, ezért nem fogja átverni a Real Madridot. Így akármekkora fizetést is ajánlhattak volna a londoni kékek, az osztrák visszautasította volna.