Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

Rakétakilövésekre ébredt Észak-Korea kedd reggel

Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea, rövid időn belül ez már a sokadik kilövése volt az elzárt ázsiai országnak.

Fotó: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2024. január 29-én közreadott kép egy tengeralattjáróról indított manõverezõ robotrepülõgép tesztjérõl egy meg nem nevezett helyszínen január 28-án. A nukleáris robbanófejek hordozására is képes Pulhvaszal-3-31 típusú harceszközök mintegy 124 perces repülést követõen pontosan eltalálták célpontjaikat a Japán-tengeren fellelhetõ egyik kisebb szigeten. MTI/AP/KCNA/KNS
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nemrég számolhattunk be arról, hogy Észak-Korea többek között egy új atom-tengeralattjárót is épít. Kim Dzsong Un, az ország vezetője személyesen nézte meg a munkálatokat azt követően, hogy újabb rakétakilövést hajtottak végre. Az utóbbi időben mellőzik a ballisztikus rakéták használatát, amit az ENSZ tiltólistán szerepeltet.

Ennek valószínűleg semmi köze ehhez, mert Észak-Korea korábban is számtalan ilyen illegális tesztet hajtott végre. Jelenleg az új cirkálórakétáikat tesztelik, így tettek kedd reggel is, amikor 7 óra körül rakéták jelentek meg az égbolton. A dél-koreai hadsereg egy héten belül már harmadszor észlelt egy ehhez hasonló kilövést – írja a CNA. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

A dél-koreai és az amerikai hírszerző hatóságok szorosan figyelemmel kísérik a helyzetet, és elemzik azt. Sokkal többet egyelőre nem tudni a rakétákról, de később Észak-Korea minden bizonnyal részletekkel szolgál, így azt is megtudhatjuk, mekkora távolságot tettek meg a rakéták, illetve milyen maximum magasságot értek el velük.

A legutóbb kilőtt azonosítatlan rakéták a nyugati partoknál lévő tengerbe zuhantak. Ezek minden bizonnyal az új stratégiai cirkálórakéták, azokat teszteli jelenleg Észak-Korea, akik nemcsak az USA-ra, hanem a közvetlen szomszédjára, Dél-Koreára is ellenségként tekintenek.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.