Újabb hatalmas adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Fotó: Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával az egri Markhot Ferenc Kórház oltópontján 2021. szeptember 28-án. MTI/Komka Péter
not image

Takács Petra

2021. szeptember 28. - 17:59

Többek között a Pfizer/BioNTech vakcinából is hatalmas mennyiség érhető el, így azok, akik ezen oltóanyagot választják, ebben az esetben sem kell aggódniuk az elérhető készletek miatt.

A héten megint több mint 420 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ezzel meghaladta a 9,2 millió adagot az országba szállított mennyiség – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-vel.

Azt írták: a Pfizer kilenc hónapja heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a Covid-19 elleni vakcinát, ez volt a 41. szállítmány.

A cég 2021 első negyedévében leszállított több mint 1,5 millió adag oltóanyagot, a második negyedévben több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

Itt vannak az elmúlt 24 óra járványadatai: 8 új elhunyt, 74-en vannak lélegeztetőgépen

A Pfizer és a BioNTech az előrejelzések szerint idén 3 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI