Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

A tanárok számára is kötelező lehet az oltás – december 15. a határidő?

Habár Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, hogy nem tervezik kiterjeszteni a kötelező oltást más területeken, egy friss levél szerint ezentúl a tanárok számára is kötelező lesz a koronavírus elleni oltás.

Fotó: Unsplash/Ivan Aleksic
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HVG egy olyan levél birtokába jutott, melyet a tankerületi központok küldtek ki, melyben azt írják, minden pedagógusnak be kell oltatnia magát december 15-ig, ellenkező esetben a kijelölt időpont után fizetetlen szabadságra küldik őket.

Ez magyarul azt jelenti, hogy a tanárok számára is kötelezővé vált a koronavírus elleni védőoltás, a levél tartalma szerint pedig a határidő az első dózis felvételére vonatkozik – kivéve az egydózisú Janssent –, a második oltás időpontját pedig majd a háziorvos jelöli ki. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Ha már megtörtént az oltás, a pedagógusoknak az intézmény vezetőjénél kell bizonyítaniuk annak meglétét. Fontos kiemelni, hogy amennyiben a határidőtől számított egy év múlva sem hajlandó beoltatni magát egy fizetetlen szabadságra küldött pedagógus, úgy el is bocsáthatják.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a kormány továbbra sem kívánja bevezetni a kötelező oltást, de lehetőséget adott a munkáltatóknak, hogy saját hatáskörben döntsenek róla. A levél alapján azonban az oltási kötelezettség mégis ki lett terjesztve a pedagógusokra, annak ellenére, hogy a tanárok két nagy szakszervezete kifejezetten ellenezte azt.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.