Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

Tanulmány: A két adagos Janssen 94 százalékban hatékony a vírussal szemben

A Janssen koronavírus elleni oltóanyagának kétadagos változata 94 százalékos védelmet nyújt a tüneti fertőzéssel szemben – közölte a vállalat kedden –, így a Janssen kétadagos oltási rendje összehasonlítható a Moderna vagy a Pfizer kétadagos rendjével.

...svg content...Fotó: Unsplash/Adrià Crehuet Cano
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ráadásul a vállalat szerint az oltóanyag egyszeri beadásához egy emlékeztető adag hozzáadása még tovább növelte az immunitást, mely szintén erős védelmet nyújt az embereknek a fertőzéssel szemben. A vállalat nyilvánosságra hozta a Janssen vakcina különböző aspektusait vizsgáló három tanulmány részleteit, és elmondta, hogy ezek együttesen azt mutatják, hogy a vakcina hosszan tartó védelmet nyújt, amelyet egy további adaggal fokozni is lehet.

„A valós körülmények között végzett és a 3. fázisú vizsgálataink megerősítik, hogy a Janssen oltóanyaga erős és hosszan tartó védelmet nyújt a koronavírushoz kapcsolódó kórházi kezelésekkel szemben” Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

– mondta Dr. Mathai Mammen, a Janssen kutatás-fejlesztés globális vezetője a közleményben.

A Janssen egyadagos vakcinája február 27-én kapta meg a sürgősségi felhasználási engedélyt az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól, a CDC szerint pedig eddig mintegy 14,8 millió amerikainak adták be.

A vállalat jelenleg is zajló, két adaggal végzett 2. fázisú vizsgálata azt mutatta, hogy a két adag 56 nap különbséggel történő beadása 100 százalékos védelmet nyújtott a közepesen súlyos lefolyású betegség ellen, és 94 százalékos védelmet a súlyos fertőzés ellen az Egyesült Államokban. Világszerte a két dózisos kezelés 75 százalékos védelmet nyújtott a közepesen súlyos és súlyos fertőzés ellen.

Egy második vizsgálat kimutatta, hogy az első adag beadása után hat hónappal vagy annál hosszabb idővel kapott emlékeztető oltást kapottaknál az antitestek száma 12-szeresére nőtt – szemben a két hónap múltán második adaggal oltottaknál tapasztalt négyszeres növekedéssel. Tehát a védelemnek erősebbnek kell lennie, ha az emberek később kapják meg a védőoltást – mondta Dr. Dan Barouch, a Beth Israel Deaconess Virológiai és Oltáskutató Központjának vezetője a CNN-nek.

A harmadik, a vállalat szerint 390 ezer amerikain végzett, valós bizonyítékokkal alátámasztott vizsgálat, amely az egészségbiztosítási nyilvántartásokat használta júliusig – tehát a delta variánsra kiterjedően –, azt mutatta, hogy a Janssen egyadagos oltóanyaga 81 százalékban hatékony volt a kórházi kezelések megelőzésében.

„A Janssen egydózisú koronavírus elleni vakcina 86 százalékos hatékonyságot mutatott a vírushoz kapcsolódó kórházi kezelések ellen a 60 évnél fiatalabb résztvevők esetében, és 78 százalékos hatékonyságot a 60 éves és idősebb résztvevők esetében”

– közölte a vállalat.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.