Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

PDSZ: az állami oktatást veszélyezteti a tanárok kötelező oltása

MTI/Balázs Attila
not image

Takács Petra

2021. november 9. - 23:31

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja szerint az oltatlan munkavállalók inkább elmennek fizetés nélküli szabadságra, vagy átmennek olyan intézményekbe, ahol nem teszik kötelezővé a vakcinát.

A Spirit FM Partvonal című műsorában Nagy Erzsébet elmondta, 90 százalék körül jár a pedagógusok átoltottsági aránya, ami azt mutatja, hogy nagy mértékben oltáspártiak.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Ennek ellenére problémásnak tartják a munkáltatók által elrendelhető kötelező oltásról szóló intézkedést. Nehezményezte, hogy a kormány „rátolta a felelősséget” a munkáltatóra, és hogy az állami intézményekben is csak „mis-más módon” írta elő az oltás felvételét.

Kérdés például, hogy mi a helyzet megbízásos szerződésen keresztül foglalkoztatott óraadókkal. Esetükben ugyanis, az oltás megtagadása esetén, nem értelmezhető sem a fizetés nélküli szabadság, sem a felmentés, mint „szankció” – tette hozzá Nagy Erzsébet.

A PDSZ országos választmányi tagja szerint nagyon sokan dolgozhatnak ilyen jogviszony keretében, mivel a pedagógushiány enyhítése céljából visszahívott nyugdíjas tanárokat csak ilyen szerződéssel lehet foglalkoztatni.

Már több visszajelzés is érkezett hozzájuk arról, hogy az oltatlan munkavállalók inkább elmennek fizetés nélküli szabadságra, vagy átmennek olyan intézményekbe, ahol nem teszik kötelezővé számukra az oltást.

Nagy úgy gondolja, állami oktatást veszélyeztető helyzet állt elő, ezért azt szeretnék, ha a kormány inkább ösztönözne, és nem kötelezne az oltásra; és tényleges járványügyi intézkedéseket vezetne be.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.