Dollár
381,98 Ft
Euró
392,04 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,605 $

A kormányablakokban kötelező lesz a maszkviselés

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
not image

Borbély Fanni

2021. november 12. - 17:20

Az új szabály hétfőtől érvényes.

A Miniszterelnökség közleményében arról tájékoztatott, hogy hétfőtől valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton mindenkinek – ügyfeleknek és ügyintézőknek is – kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni. Az intézkedés célja az emberek egészségének megóvása, a koronavírus terjedésének csökkentése.

Soron kívül Újabb szomorú negatív mérföldkő előtt a koronavírus, rengetegen hunytak el

A csütörtöki kormányinfó alkalmával Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy a magyar kormány továbbra sem kíván bevezetni a korábbiakhoz hasonló korlátozó intézkedéseket, az oltást a kabinet számára nem kívánja elrendelni, de a munkáltatók kezébe adtak egy lehetőséget, mely alapján kötelezhetik dolgozóikat az oltásra.

Egy korábbi döntés értelmében november 22-től oltási akcióhét indul Magyarországon, melynek keretében bejelentkezés nélkül is felvehetik az oltást az érintettek, összesen 101 oltóponton. Nem számít, hogy első, második, vagy harmadik oltásra megy az ember, hiszen minden esetben javulna az átoltottsági arány.

Gulyás kiemelte, a kormány szerint különösen fontos, hogy beoltassák magukat azok az állami szférában dolgozó munkatársak, akik munkájukból kifolyólag sok emberrel tartják a kapcsolatot. Éppen ezért kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltás felvételét a Miniszterelnökség alá tartozó területi közigazgatásban, így a kormányablakokban és az ügyfélszolgálaton dolgozók is védve lesznek a vírus ellen.

Az Index azt írja, az új szabályozás részleteiben kitérnek arra is, hogy azok, akik napi szinten közvetlenül találkoznak emberekkel, december 15-ig; azok pedig, akik nincsenek közvetlen kapcsolatban emberekkel, január 31-ig kötelesek beoltatni magukat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.