Dollár
420,38 Ft
Euró
419,65 Ft
Font
481,92 Ft
Bitcoin
20,288 $

A Lviv régió kormányzója szerint az oroszok terroristák

Fotó: Bevásárlóközpont romjainál tűzoltók az ukrajnai Kremencsukot érő orosz rakétatámadás után, 2022. június 27-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Takács Petra

2022. július 1. - 21:35

Terroristáknak nevezte az oroszokat a Lviv régió kormányzója, akit szintén mélységesen felháborított, ami legutóbb Kremencsukban történt.

Az elmúlt négy hónapban sok ezer civil is életét vesztette az ukrajnai háborúban, ami miatt rengeteg háborús bűnnel vádolják Oroszországot. Az ukrán elnök ígéretet tette arra, hogy mindenkit felelősségre fognak vonni ezekért a bűncselekményekért, senki sem bújhat el előlük.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Miután több ezer ilyen esetről beszélnek, ez egy lehetetlen küldetésnek tűnik, ugyanakkor Ukrajna nemzetközi segítséget is kap a nyomozásban. Több orosz katonát már elítéltek, bár nagyon sokan lehetnek a bűncselekményeket elkövetők közül, akik talán már nincsenek az élők sorában.

Legutóbb egy ukrán pláza ellen indított rakétatámadás verte ki a biztosítékot Ukrajnában és szerte a világon. Az USA is bepöccent a hír hallatán, miközben tovább emelkedett az elhunytak száma, akik nagyon rossz helyen voltak, és nagyon rossz időben. Később újabb halottakról tettek jelentést, akik nem élték túl a támadást.

A The Guardian beszámolója szerint Makszim Kozytskij, Lviv régió kormányzója azt mondta, az oroszok terroristák. „Ez egy emlékeztet.” – tette hozzá a kormányzó, majd Kremencsuk mellett Liszicsanszkot és Harkovot is megemlítette a kegyetlen támadások kapcsán.

Az USA mindenképpen felelősségre akarja vonni Oroszországot, többek között a hétfői támadás miatt is. Boris Johnson is éles kritikákat fogalmazott meg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben, miközben barbarizmusról beszélt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.