Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Fordulat Ukrajnában: az orosz erők megkezdik a kivonulást a csernobili atomerőműből

Fotó: Unsplash
not image

Takács Petra

2022. március 30. - 22:32

A legfrissebb jelentések szerint az orosz erők többek között Csernobilt is elhagyják, ami újabb fordulópont lehet az ukrajnai háborúban.

Oroszország február végén indított háborút Ukrajna ellen, de több mint egy hónap alatt sem sikerült elfoglalniuk egy nagyobb várost sem. Hatalmasak a veszteségeik, és már háborús bűnök esetleges elkövetése miatt is nyomoznak utánuk.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Sok civil vesztette életét, köztük gyerekekkel, és napról napra egyre több a halott. Az elmúlt napokban még inkább arról szóltak a jelentések, hogy az orosz erők egy ideje megrekedtek, és több nagyobb egység is visszatér Oroszországba, valamint Fehéroroszországba.

Ennek hátterében egy nagy újraszerveződés állhat, így nem kizárt, hogy később még nagyobb erővel csaphatnak le. A The Guardian az AFP jelentésére hivatkozva azt írja, hogy egy magas rangú amerikai tisztviselő szerint az orosz csapatok megkezdték a kivonulást a csernobili atomerőműből, amit elsőként foglaltak el.

Sokan aggódtak az oroszok megérkezése miatt, de nem ez volt az egyetlen erőmű, ami felett átvették a kontrollt. Most azonban úgy tűnik, hogy elhagyják Csernobilt, és visszatérnek Fehéroroszországba, feltehetően az újraszerveződés részeként, mert a béketárgyalások legutóbb sem hoztak áttörést.