Dollár
420,12 Ft
Euró
407,07 Ft
Font
453,08 Ft
Bitcoin
18,948 $

Nagy-Britannia: az orosz erők „újraszerveződni és utánpótlást biztosítani“ vonulnak vissza

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. március 30. - 08:16

Az orosz erők súlyos veszteségeket szenvednek, és kénytelenek átszervezni egységeiket – közölte az brit védelmi minisztérium.

A csapatok visszatérnek Fehéroroszországba és Oroszországba, hogy „átszervezzék és újratöltsék“ a hadsereget, ami „további nyomást“ gyakorol a megrekedt logisztikára – vélik. 

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Az orosz hadsereg a tegnapi isztambuli béketárgyalások azt mondta, hogy „drasztikusan“ csökkenteni fogja egyes régiókban a hadműveleteket, többek között Kijevben. 

„A súlyos veszteségeket elszenvedő orosz egységek kénytelenek voltak visszatérni Fehéroroszországba és Oroszországba, hogy újjászerveződjenek és utánpótlást szerezzenek“ – reagáltak a britek. 

„Ez a tevékenység további nyomást gyakorol Oroszország amúgy is feszült logisztikájára, és jól mutatja, hogy Oroszországnak milyen nehézségei vannak az Ukrajnán belüli előretolt területeken lévő egységeinek újjászervezésével“ – jelentették ki. 

„Oroszország valószínűleg továbbra is tömeges tüzérségi és rakétacsapásokkal fogja kompenzálni csökkentett szárazföldi manőverező képességét“ – mondták. 

„Az, hogy Oroszország kijelentette, hogy a donyecki és luhanszki offenzívára összpontosít, valószínűleg annak hallgatólagos beismerése, hogy egynél több jelentős előrenyomulási tengely fenntartásával küszködik“ – idézi a Sky News