Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,039 $

Orbán Viktor: a gyermekek ellen bűncselekményt elkövetőt meg kell büntetni

Orbán Viktor miniszterelnök ismét hangsúlyozta, a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, és a gyerekek abszolút, teljes körű védelmet élveznek.

Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország első embere, Orbán Viktor az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján szólalt fel, és természetesen a gyermekvédelem ügye is szóba került, aminél nincs fontosabb. Kiemelte, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez, és nincs tolerancia a gyermekvédelem ügyében.

Hozzátette, azok, akik gyermekek ellen követnek el bűncselekményt, meg kell őket büntetni, és a büntetést le kell tölteniük, semmiféle kedvezményt, kegyelmet nem kaphatnak. Szintén kiemelte a beszédében, hogy a jogszabályoknak garantálniuk kell, hogy a korábban történt esetek, vagy ahhoz hasonlók ne fordulhassanak elő többször. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

Ennek kapcsán tette egyértelművé, hogy a pedofil ügyekben ítélt bűnözők ne lehessenek feltételesen szabadra lábra helyezhetőek, semmilyen indokkal. Orbán emiatt arra kérte a képviselőket, zárják be ezt a kaput, míg a bíróságok a folyamatban lévő ügyekben erre tekintettel hozzák majd meg a döntéseiket.

A miniszterelnök már korábban elrendelt egy vizsgálatot, mely minden gyermekvédelmi vezetőre vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy mindenkit átvilágítanak, és megbizonyosodnak arról, hogy a lehető leghelyesebb döntések szülessenek. Orbán Viktor a lemondott köztársasági elnök, Novák Katalin előtt tisztelgett, és szerinte is helyes volt a lemondása, miután a kegyelmi kérdésben csak egy helyes út lett volna, mégpedig az, hogy az elnök elutasítja a kérvényt. Mivel másképpen döntött, vállalta ezért a felelősséget, lemondott, amit a kormány elfogadott.

Liner/MTI

Komoly biztonsági hiba van több számítógépben, ami a hackereknek kedvez  

Még aggasztóbb, hogy a szóban forgó hiba javítását bizonyos hardverek sosem fogják megkapni, mivel többségük hivatalos támogatási ciklusa már véget ért.