Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Orbán Viktor: most is harcolni fogunk Budapestért

Orbán Viktor a Mandinernek adott interjújában Budapestről is beszélt, mely nagyon fontos részét képezi az országnak.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója idején, a második napon, 2023. december 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Budapestet jelenleg egy ellenzéki politikus, Karácsony Gergely vezeti, aki számtalan kritikát kapott a regnálása ideje alatt. Nem kizárt, hogy a közeljövőben tartandó választásokon más kerül a helyére. Arra is reális esély nyílhat, hogy a Fidesz egyik politikusa kapja meg ezt a lehetőséget, és látván a jelenlegi helyzetet, bőven lenne dolga.

Az egyik legizgalmasabb kérdés, hogy ki viheti tovább Budapest vezetését, ahol számtalan fontos fejlesztés zajlik, és mivel messze ebben a városban élnek a legtöbben, illetve turisztikai szempontból is rendkívül fontos célállomás, már Európán belül is, több mint komolyan kell venni ezt a kérdést Orbán Viktor miniszterelnök is ezen a véleményen van, és ennek hangot is adott. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

„A Fidesz–KDNP a legnagyobb politikai erő Budapesten is. Erkölcsileg vállalhatatlan, hogy mi a nemzet fővárosát ne vegyük komolyan. Az egymástól különböző gondolkodású pártok összefognak ellenünk, megakadályozandó, hogy a Fidesz mint a legerősebb párt adja a főpolgármestert.” – hangsúlyozta Orbán Viktor a Mandinernek adott interjújában.

„Ez a politikai játszmák része. De ettől még tény: a legnagyobb támogatottsága a mi eszméinknek, gondolatainknak, programunknak van. Olyanok élnek ebben a városban a legtöbben, akik büszkék akarnak lenni Budapestre, nemcsak azért, mert az otthonuk, hanem azért is, mert a hazájuk fővárosa.” – emelte ki a kormányfő.

Orbán Viktor maximálisan kitart amellett, hogy most is harcolni fognak Budapestért, a fővárosért, mely fontos része az országnak, akárcsak a vidék. „Ezt nevezhetjük jobboldalnak, egy polgári kultúrának Budapesten. Nem adjuk ki az 50 százalékot, de mégis ez a legnagyobb csoport. Nekünk őket kell szolgálnunk és képviselnünk, ezért Budapestért most is harcolni fogunk.”

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.