Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Oltás nélkül is megkapta egy házaspár a védettségi igazolványt

Anélkül, hogy korábban átestek volna a fertőzésen, illetve részesültek volna koronavírus elleni vakcinában, postázták egy házaspárnak az oltásról szóló bizonylatot.

...svg content...Belfast, 2020. december 8. A koronavírus-járvány elleni oltás beadását igazoló kártyát tarja kezében egy ember a belfasti Royal Victoria Kórházban 2020. decemberi 8-án. Az Egyesült Királyságban megkezdték az új típusú koronavírus elleni tömeges oltási kampányt, amelynek során a Pfizer-BioNTech oltóanyagkifejlesztő vállalatok koronavírus elleni vakcinájával oltják be a veszélyeztetett munkakörökben dolgozó és a 80 évnél idősebb embereket. MTI/Press Association pool/EPA/Liam McBurney
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nagy Ákos zeneszerző a Népszavának adott interjúban mesélte el tapasztalatait, elmondása szerint feleségével együtt megkapták az oltást úgy, hogy egyiküket sem oltották még be, illetve át sem estek a fertőzésen.

Úgy gondolja, az állami hivatalok hibája emberek életét sodorhatja veszélybe, mivel lesznek olyanok, akik tévedésből kapják meg az igazolványt, és visszaélnek vele, valamint tovább fertőzik a környezetüket. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Nagy Ákos szerint azért történhetett tévedés, mert december 18-án feleségével meglátogattak egy szűrőpontot, ugyanis azt hitték, megfertőződtek, ám a tesztek kétszer is negatív eredménnyel zárultak, azonban bekerültek az egészségügyi adatbázisba.

Az igazolványokat egyébként Budapest Főváros Kormányhivatala állítja ki. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben tartják nyilván azokat a személyeket, akik már átestek a fertőzésen, a rendszer fenntartója a belügyminiszter irányítása alatt álló Országos Kórházi Főigazgatóság.

A lap megkereste a Belügyminisztériumot, ők azonban nem válaszoltak, mint ahogyan a Miniszterelnöki Kabinetiroda sem, amely a vakcinainfón keresztül gyűjt adatokat azokról az egyénekről, akik feliratkoztak oltásra.

A kártyák legyártásának köszönhetően 2020-ban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 27,4 milliárd forintos bevételre tett szert; a vállalat vezérigazgatója az az Erdész Ákos, aki a 2000-es években még az akkori miniszterelnökkel, Gyurcsány Ferenccel üzletelt.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.