Bizonyos szolgáltatások csak a védettségi igazolvánnyal lesznek elérhetőek Magyarországon

AstraZeneca koronavírus elleni védőoltás második adagjai oltáshoz előkészítve Kasza Beáta háziorvos kunszállási rendelőjében 2021. március 18-án. MTI/Bús Csaba
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök megerősítette, lesz egy olyan időszak, amikor bizonyos szolgáltatások csak a védettségi igazolvány bemutatásával lesznek elérhetőek.

Magyarország miniszterelnöke péntek reggel adott interjút a Kossuth Rádióban, ahol több fontos információt is megosztott, egyrészt bejelentette, hogy egy hétig még biztosan érvényben maradnak a jelenlegi korlátozások.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Erre erősen számítani lehetett a harmadik hullám erős számai miatt, így nem okozhatott meglepetést a hosszabbítás, ami jelen állás szerint további egy hétre szól hétfőtől kezdődően. Ami még inkább érdekli az embereket, az a nyitás és a védettségi igazolvány.

Ennek kapcsán Orbán elmondta, az újraindításkor fontos lesz az igazolvány, mivel az újraindítási tervben szerepel olyan időszak, amikor bizonyos szolgáltatásokat ezen védettségi igazolvány felmutatásával lehet igénybe venni.

Ezen szolgáltatásokról egyelőre nem esett szó, hogy pontosan mik azok. Jó hír, hogy az igazolványt nemcsak azok kaphatják meg, akiket már beoltottak, hanem többek között azok is, akik igazoltan átestek a betegségen.

Egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk arról, hogy az igazolványt milyen módon lehet kiváltani, kik azok, akik jogosultak arra, hogy megkapják.