Óceánjárókból akartak bitcoin-logót formázó flottát létrehozni, több milliárd dollárjuk bánta

Twitter
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 12. - 00:41

Egészen elrugaszkodott ötletnek tűnt az a projekt, melynek egy bitcoinból meggazdagodott baráti társaság fogott neki.

A The Guardian hírportál cikkéből megtudhattuk, egy kriptovalutákból komoly bevételre szert tevő baráti csoport megvásárolt egy tengerjáró hajót, amit Satoshi névre kereszteltek, tisztelegvén a bitcoin japán álnéven elhíresült anonim alapítója előtt.

Kitűzött céljuk az volt, hogy egy nagyobb szervezet alapjait lefektessék, ahol a tagok saját maguknak vásárolnak majd hatalmas hajókat és jachtokat, amelyekre felfestik a bitcoin logóját, és együtt szelhetik az óceánok hullámait, miközben szintén a kriptovaluta emblémáját megformázó flottává állnak össze, amit madártávlatból is meg lehet csodálni.

Az ötlet végül finoman szólva is balul sült el, hiába írtak meg még egy könyvet is a fantáziájukról, végül egyedül maradtak az óceánjárójukkal, ami időközben már az otthonukká vált.

Talán kicsit nevetségesnek tűnik az az ötletük is, mely szerint a milliárdosokat a koronavírus-járvány közepette azzal szerették volna egy több mint 30 éves luxushajóra csábítani, hogy ott konyhák nélküli kabinokban éljék le az életüket.

A hajó kapitánya, Peter Harris sem volt elragadtatva, amikor meghallotta, mire készülnek az új tulajdonosok:

Csupán egy hete vettek fel, de már azon gondolkodtam, hogy mitévő legyek, hogyan mondjam el nekik, ez egy hülyeség, én pedig ki szeretnék szállni.”