Clouds
21 Budapest
Dollár
344,90 Ft
Euró
371,19 Ft
Font
432,10 Ft
Bitcoin
27,070 $

Hivatalos: Novak Djokovic idén indulhat a US Openen

Fotó: EPA/SEBASTIEN NOGIER
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután tavaly kénytelen volt kihagyni a tornát a koronavírus-járvány miatt kötelezően előírt oltás miatt, most kiderült, idén biztosan részt vehet a US Openen.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a világklasszis teniszező, Novak Djokovic tavaly kénytelen volt kihagyni a tornát, hiszen akkor még érvényben voltak a koronavírus miatt bevezetett járványügyi intézkedések, melyek értelmében csak az oltottak vehettek részt a sporteseményeken.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

Az Al Jazeera jelentése szerint most az Egyesült Államok kormánya bejelentette, hogy május 11-én megszünteti a nemzetközi utazókra vonatkozó oltási előírásokat. A Fehér Ház hétfői közlése alapján az oltási követelmények akkor szűnnek meg, amikor a jövő hát folyamán hivatalosan is megszüntetik a koronavírus miatt bevezetett közegészségügyi vészhelyzetet.

Djokovic az egyik legnevesebb, be nem oltott sportoló, s oltási státusza miatt ki kellett hagynia a tavalyi US Opent. A 35 éves szerb klasszis idén már kétszer is megjárta a szabályok miatt, hiszen hiába kért külön engedélyt az év elején az amerikai kormánytól, hogy beutazhasson és részt vehessen az Indian Wells-i és a miami Masters-tornán, kérelmeit elutasították.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, hatalmas kálvária kerekedett tavaly abból, hogy a teniszező közölte, nem fogja felvenni a koronavírus elleni védőoltást: Djokovic kihagyta a tavalyi Australian Opent és kiutasították az országból oltási státusza miatt, majd a sztár közölte, inkább kihagyja a versenyeket, minthogy felvegye az oltást.

Noha Djokovic azóta sem árulta el, hogy végül felvette-e az oltást, vagy sem, 2020 áprilisában egy nyilatkozatában még úgy fogalmazott:

„Személy szerint ellenzem a koronavírus elleni védőoltás felvételét azért, hogy utazhassak. De ha kötelezővé válik, akkor el kell döntenem, hogy megteszem-e vagy sem.”