Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,22 Ft
Euró
389,73 Ft
Font
455,51 Ft
Bitcoin
51,245 $

Az Arsenal a győzelmével már csak 2 pontra van Szoboszlaiéktól

Ugyan meccselőnyben vannak az Ágyúsok, nyomást helyezhetnek a Liverpoolra az angol bajnokságban.

Fotó: EPA/PETER POWELL
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Végtelenül szoros a Premier League idei kiírása, és a rengeteg elhullajtott pont ellenére sem írhatjuk le az Arsenal esélyeit. Arteta nemrég dühösen reagált a róla szóló pletykákra, miszerint a nyáron távozhat a Barcelona miatt. Hasonlóan tett a Bayern München is Tuchel kapcsán, mert szó sincs arról, hogy valami hasonló történne a háttérben.

Az Arsenal Artetával tervezi a jövőt, és ez fordítva is igaz. A sikeres edző most arra készül, hogy megszakítsa a londoniak hosszú-hosszú negatív sorozatát, és újra bajnoki címet ünnepeljenek. Idén más a helyzetük, sokkal nehezebb dolguk van a Liverpool feltámadása miatt, illetve a Manchester City is stabilabb. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Sőt, az Aston Villa és a Tottenham is beleszólhat a játékba, bár a Villa kezd kifulladni, így lehetséges, hogy a legjobb esetben is csak a Spurs érhet oda a többiek közelébe. Ami biztos, hogy az Arsenal megint csak 2 pontra áll a listavezető Liverpooltól, miután hozták a 3 pontjukat a hétközi fordulóban.

A Nottingham Forest volt az ellenfél, akik hazai pályán fogadták az Arsenalt. Az első gólra 65 percet vártak a szurkolók, amikor Jesus megszerezte a vezetést, míg pár perccel ezután a gólszerző már előkészítő volt. Saka találatával úgy tűnt, minden eldőlt, de a Nottingham a 89. percben izgalmasabbá tette a hajrát. Ezzel a 2-1-es vereséggel a hazai csapat csak a 16. helyen áll.

A Liverpool 48 ponttal vezeti a kiírást a 46 pontos Arsenal előtt, míg a Manchester City úgy 43 pontos, hogy két meccsel kevesebbet játszott, addig a Liverpool csak eggyel. Az Aston Villa ugyan 4., 22 forduló után csak 43 pontot gyűjtöttek, míg az Arsenal ugyanennyi meccs után 3 ponttal van előrébb a tabellán. A Liverpool szerda este 21 óra 15 perckor a Chelsea-t fogadja, ami hosszú távon akár a bajnoki címről is dönthet.

A Meta masszív tartalomkontrollal veszi fel a harcot a félretájékoztatással

Mivel vészesen közelednek az európai parlamenti választások, a Facebook anyavállalata komoly erőfeszítéseket tesz a félretájékoztatás elleni küzdelemre.