Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Neymar apja tagadja, hogy kifizetnék az 1 millió eurós óvadékot Alvesért

A brazil világsztár édesapja egyértelművé tette, miszerint a családja nem állja a Dani Alves 1 millió eurós óvadékot, amivel ideiglenesen szabadlábra kerül.

Fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt időszakban párhuzamosan két brazil világsztár ellen is futott a bíróságon egy súlyos ügy. Mindkét sztárt szexuális erőszakkal vádolták meg, és noha tagadták az ellenük felhozott vádakat, a bíróság elítélte őket. Robinho több mint 10 évvel ezelőtt Olaszországban, amikor még az AC Milan játékosa volt, csoportosan követett el nemi erőszakot.

Ezért végül közel 10 év börtönbüntetésre ítélték, és ezen a héten letartóztatták, hogy megkezdhesse Brazíliában a büntetését. Miután a bíróság jóváhagyta, hogy Olaszország helyett brazil földön töltse le a büntetését a Real Madrid, a Manchester City és az AC Milan korábbi világsztárja, megtörtént a letartóztatás, így rövidesen az egyik brazíliai börtönben éli további az életét Robinho. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Dani Alves 4 és fél éves börtönbüntetést kapott, majd kiderült, hogy Neymar apja kifizette érte az 1 millió eurós óvadékot, hogy ideiglenesen szabadlábra kerüljön. Nem sokkal később Neymar apja tisztázta, ez nem történik meg a részükről, szó sincs arról, hogy ilyet tennének. Neymar da Silva Santos a családja nevében tett nyilatkozatot, és elmondta, ugyan támogatták anyagilag Alvest a per során, ez a jövőben nem fog megtörténni.

Neymar apjáék kiszálltak Alves mögül

Nem támogatják tovább, mivel a korábbi brazil válogatott sztárt bűnösnek találták az ellene felhozott vádakban, miszerint 2022-ben szexuálisan bántalmazott egy nőt egy barcelonai éjszakai klubban. Egy Barcelonán kívüli börtönben tartják továbbra is fogva a 40 éves Alvest, aki éveken keresztül lesz a rácsok mögött, míg Robinho sokkal tovább.

Az ESPN azt írja, Neymar édesapja nem részletezte, mennyi pénzt adtak Alvesnek, de hozzátette, már más a helyzet, miután a bíróság Alves ellen döntött. „Számunkra, a családom számára ez az ügy lezárult, teljes mértékben. Azzal, hogy a spanyol bíróság ellene ítélt, spekulációk és kísérlet zajlik arra vonatkozólag, hogy az én és a fiam nevét egy olyan ügyhöz kapcsolják, mely már nem a mi hatáskörünkbe tartozik.”

Alves sokkal súlyosabb büntetést is kaphatott volna a tette után, mert akár 12 évre is ítélhették volna. Ehelyett az ebben az ügyben szinte a legalacsonyabb büntetési tétel valósult meg. A bíróság azt mondta, enyhítő körülmény volt, hogy Alves a tárgyalás előtt 150 ezer eurót fizetett a bíróságnak, amit minden feltétel nélkül át kellett adniuk az áldozatnak.

Más kérdés, hogy Alves az aktív pályafutása során pár nap alatt megkereste ezt az összeget, és ami a nővel történt, az nem mérhető pénzben. A brazil labdarúgó szövetség egyelőre nem reagált Alves ügyére, ahol egykor meghatározó játékosa volt a keretnek.