Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,44 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
462,13 Ft
Bitcoin
62,453 $

Náci szimbólum miatt áll a bál a 44-es számú német válogatott mez körül (fotóval)

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) bejelentette, hogy a 2024-es Európa-bajnokságra megváltoztatja a válogatott mezeinek betűtípusát, miután a jelenlegi számozás állítólag a náci idők „SS” jelképeire emlékeztet.

Fotó: Unsplash/Liv Hema
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A DFB hivatalos honlapján és a közösségi médiacsatornákon közzétett nyilatkozatában elismerte, hogy a mezeken szereplő 4-es szám és a második világháború alatti náci rezsimhez köthető „SS” szimbólum hasonlít egymásra.

„A tervezési és jóváhagyási folyamat során semmilyen hasonlóságot nem fedeztünk fel, azonban nagyon komolyan vesszük ezt az információt, és nem szeretnénk teret adni a vitáknak, ezért új dizájnt fogunk kidolgozni a 4-es számra, és egyeztetni fogunk az UEFA-val”, áll a közleményben. Soron kívül Változékony időnk lesz szerdán, néhol jégdara és hózápor is lehet

Az Adidas, a német válogatott felszerelésének jelenlegi beszállítója felfüggesztette a 44-es számmal ellátott mezek árusítását a honlapján, és törölte azok értékesítését. Érdemes megjegyezni, hogy a DFB márciusi bejelentése értelmében az 1950 óta a német válogatott mezeit gyártó Adidas-t 2027-től a Nike váltja fel. A Magyarország részvételével is zajló labdarúgó Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között rendezik meg Németországban.