Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

Elon Musk perrel néz szembe a Teslával kapcsolatos egyik tweetje miatt

Csoportos keresetet nyújtottak be Musk ellen, azzal a váddal, hogy a techmilliárdos manipulálja a Tesla részvényeit.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Chris Carlson
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Tech Times jelentése szerint Elon Musk egy komoly perrel néz szembe, miután egyik ellentmondásos tweetjében a Tesla esetleges felvásárlására utalt. Musk San Francisco-i szövetségi bíróságon tanúvallomást is tett, sajtóértesülések szerint pedig több „titokzatos” dologra is fény derült a meghallgatáson.

A Tesla-tweet per

A Verge értesülései szerint a részvényesek egy csoportja nyújtott be csoportos keresetet Musk ellen, azzal vádolva a techmilliárdost, hogy manipulálja az elektromos autógyártó Tesla részvényeit. A vádat egy tweetjére alapozzák, melyet Musk még 2018-ban tett közzé. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Musk az ominózus tweetben ugyanis kijelentette, „biztosítva van a finanszírozás” a Tesla magánkézbe való kerüléséhez. Pár héttel ezután a Tesla részvényei ingadozni kezdtek, a csoportos keresetet benyújtó részvényesek pedig arra akarnak választ kapni, hogy ez a bizonyos 2018-as tweet befolyásolta-e a Tesla részvényeinek árfolyamát.

Musk vallomást tett

Az AP értesülései szerint Musk vallomásában kijelentette, „viszonylag könnyű számára” a finanszírozás előteremtése, majd azzal dicsekedett, hogy „számára könnyű befektetési támogatást szerezni, mert rendkívül jó a teljesítménye”. Megjegyezte továbbá, hogy „a befektetők mindig nagyon jól jártak”, hozzátéve, hogy szerinte a befektetőkkel szemben is neki van a „legjobb előélete”.

A hírügynökség arról is jelentett, hogy Musk 2018-ban találkozott a szaúd-arábiai állami vagyonalap képviselőivel, majd felkereste a Tesla igazgatótanácsát, hogy megossza velük, a Teslát a jelenlegi részvényárfolyam feletti árfolyamon magánkézbe adná. Úgy tudni, Musk részvényenként 420 dollárt határozott meg.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.