Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

Pár nap alatt 20 százalékkal zuhantak a Tesla részvényei

Brutális, 20 százalékos visszaesést könyvelt el a Tesla az elmúlt pár nap leforgása alatt: ezzel az elektromos autógyártó részvényei többet estek, mint a világ összes többi autógyártójának együttes értéke.

...svg content...Fotó: Unsplash/TeslaFansSchweiz
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Independent jelentése szerint a Tesla részvényei 2020 augusztusa óta nem látott szintre zuhantak, a mélyrepülés pedig mindössze pár nap leforgása alatt 20 százalékos esést eredményezett.

A részvények összeomlása épp akkor következik be, amikor kérdésessé vált a kínai gyártás, s mindenki azt figyeli, hogy Elon Musk figyelmét meddig fogja még elvonni az általa nemrég felvásárolt Twitter. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

A veszteségek miatt az elektromos autógyártó piaci kapitalizációja 350 milliárd dollár alá csökkent (!), miközben alig több mint egy évvel ezelőtt még 1,23 billió dollár (!) felett volt az értéke. Viszonyításképpen: a Tesla pár nap alatt elkönyvelt vesztesége több, mint az összes többi autógyártó együttes értéke világszerte.

Csak kedden a Tesla részvényei több mint 16 dollárral estek, ami mintegy 52 milliárd dolláros (!) piaci tőkeértéket jelent: ez azt jelenti, hogy pár nap alatt többet vesztett a Tesla, mint amennyiért Musk felvásárolta a Twittert.

Az elmúlt napok mélyrepülése pedig azt eredményezte, hogy a Tesla kiesett a 10 legértékesebb vállalat közül, s eközben Elon Muskot is megfosztotta a világ leggazdagabb emberének címétől. Szakértők, befektetők és piaci elemzők egyaránt azt feltételezik, hogy a veszteségek miatt Musk kénytelen lesz bemondani a margin callt.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.