Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

Elon Musk elismerte, hogy egy mondatával félrevezethette a befektetőket

TÉMÁK:
#Elon Musk #Tesla
Fotó: EPA/GEORGE NIKITIN
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Jelenleg azon megy a vita egy San Francisco-i bíróságon, hogy egy meggondolatlan Twitter-bejegyzéssel Elon Musk megkárosította-e befektetőit.

Elon Musk 2018. augusztus 7-én tett közzé egy mindössze néhány szavas Twitter-bejegyzést, melyben azt állította, hogy a Tesla tőzsdéről történő kivezetése, vagyis magánkézbe vétele anyagilag biztosítva van.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Most ez az a néhány szó, ami miatt bíróságra kell járnia, ugyanis kiderült, hogy az általa közzétett bejegyzés csak bizonyos értelmezés szerint állta meg a helyét, ugyanis hiteles megállapodást egyetlen befektetővel sem kötött.

Musk szerint szóban több nagybefektetővel is megegyezett, köztük az egyik legfajsúlyosabb egy szaúdi vagyonalap volt, ám ez az őt perlő befektetőket nem hatotta meg, ők továbbra is azt állítják, hogy a bejegyzés anyagi kárt okozott számukra.

A Tesla vezetője nem érti a felháborodás okát, állítása szerint legrosszabb esetben a SpaceX-ben lévő részesedését felhasználva is tudta volna biztosítani a tőzsdei kivezetést, ám azt elismerte, hogy kötelező érvényű megállapodást valóban nem kötött az általa említett nagybefektetőkkel.

A bejegyzéssel kapcsolatos legfőbb gond az volt, hogy annak hatására a Tesla árfolyama az egekbe szökött, nem sokkal később azonban Musk mégis kihátrált a projekt mögül, mondván több kisbefektetővel folytatott beszélgetés után azt látta, jobban szeretnék, ha a vállalat a tőzsdén maradna.

A tárgyalás várhatóan jövő héten folytatódik, akkor a Tesla igazgatósági tagjainak és szakértőinek tanúvallomása következik.