Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,79 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
467,75 Ft
Bitcoin
64,119 $

Közel 13 millió forintot fizettek egy Puskás Ferenc hagyatékából származó mezért

Bobby Charlton 1959-ben cserélte el mezét az akkor már a Real Madridban futballozó Puskás Ferenccel.

...svg content...Stoke on Trent, 2019. március 4. Sir Bobby Charlton, a Manchester United legendás egykori játékosa (j) és felesége, Norma (b) Gordon Banks-nak, az 1966-ban világbajnok angol labdarúgó-válogatott néhai kapusának temetési szertartásán az angliai Stoke on Trentben 2019. március 4-én. Banks 2019. február 12-én nyolcvanegy évesen hunyt el. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA hat alkalommal választotta meg õt az Év legjobb kapusának. MTI/EPA/Peter Powell
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Puskás Ferenc unokája bocsátotta licitre a mezt, amely 30 ezer fontért, vagyis csaknem 12,8 millió forintért kelt el. A 64 évvel ezelőtt elcserélt mez története tragikus és kalandos egyszerre.

A Manchester United ugyanis az 1958-as repülőkatasztrófája után; melyben a csapat 8 labdarúgója is elhunyt, számos felkészülési mérkőzést játszott európai topcsapatokkal, ezzel is elősegítve az átalakult keret összeszokását. Soron kívül 1500 tonna olajjal borult fel egy tankerhajó a Fülöp-szigeteken

Közel egy évtizedbe telt, mire újra csúcsra ért a United

1959-ben épp a Real Madriddal találkoztak, melynek akkor már Puskás Ferenc is a játékosa volt. Az Old Traffordon 6-1-re nyertek a spanyolok, ennek a mérkőzésnek a végén cserélt felsőt a két legendás labdarúgó – írja a Magyar Nemzet.

Puskás Ferenc és a ma 85 esztendős Bobby Charlton több mérkőzésen is pályára léptek egymás ellen. Egy évvel később már csak egy gól volt a két csapat között a különbség, ekkor 3-2-re nyert a Real Madrid.

Az angol csapat 1968-ban már újra Európa csúcsán volt, Charlton akkor már csapatkapitányként emelhette magasba a BEK-serleget. Érdekesség, hogy éppen a Real Madridot búcsúztatták az elődöntőben, két rendkívül izgalmas meccsen, 4-3-as összesítéssel.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.

Elsüllyedt egy teherhajó Tajvannál a pusztító tájfun alatt, nem találják a legénységet

Egy kilenc főből áll teherhajó süllyedt el Tajvannál a tájfun idején, egyelőre nem találják a személyzetet.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.