Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Ez az az összeg, ami Messi megtartásához kellene a Barcánál, de van még más gond is

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 5. - 11:59

Hatalmas összegről van szó, ami még a vártnál is magasabb, de a katalánoknak muszáj lesz lépniük az ügy érdekében, és nemcsak Messi miatt.

A Barcelona legutóbbi szezonban regisztrált veszteségeit 350 millió euróra becsülik, ami egy felfoghatatlanul nagy összeg. A klubvezetésnek mindent meg kellett tenniük, hogy elkerüljék a rosszabbnál rosszabb forgatókönyveket.

Messinek bizonyos szempontból a lehető legjobbkor járt le a szerződése, amit nem tudtak vele meghosszabbítani, mivel azt a pénzt, amit eddig kapott, már nem kaphatja meg a Camp Nouban, szimplán nincs rá keret.

Jelen állás szerint Messi hiába szeretne maradni, egyre távolabb kerül ettől a Barca anyagi helyzete miatt, és már azt is tudjuk, hogy a LaLiga nem akar kivételt tenni a pénzügyi fair play szabályban, még akkor sem, ha az argentin legenda maradása a tét, mivel az nem lenne fair a többi 19 klubbal szemben.

A spanyol AS a RAC-1 jelentésén keresztül arról számolt be, hogy a helyzet valóban kezd bonyolulttá válni, és a klub LaLiga-forrásokból megtudta, mennyivel kell majd csökkenteniük a fizetési sapka összegét.

Ha nem járnak sikerrel, akkor nemcsak Messit nem tudják újra leszerződtetni, de már a klubhoz aláírt Garcia, Emerson, Depay és Aguero ügyében sem tudnának mit tenni. A szabály mindezt nem tenné lehetővé, kivéve ha a Barca nem csökkenti drasztikusan ezeket az összegeket.

Tavaly 347 millió euróval működött a fizetési sapkájuk 160 helyett. Ez ebben a pillanatban 187 millióval jelentene alacsonyabb bérköltséget, ami miatt a Barca sorra adja el a játékosokat, vagy szimplán szerződést bontana velük.

Pjanic és Umtitinak is felajánlották ezt a lehetőséget, akik egyelőre nem éltek az opcióval, ami gondot jelenthet. Coutinho is a listán a szerepel, mert a brazil fizetése túl magas, és összességében alig játszott a megérkezése óta, vagy ha pályán volt, sokszor messze nem hozta azt, amiért több mint 140 millió eurót fizettek ki érte a Liverpoolnak. Angliába vagy Olaszországba adnák el, rosszabb esetben kölcsön a fizetése átvállalásával.

A másik kulcsot a bérköltségek csökkentésében a veteránokkal való megállapodás jelenti, akik kevesebb pénzért is hajlandóak lehetnek maradni. Laporta, a Barca elnöke már megegyezett Pique-vel, de Jordi Alba, Sergio Busquets vagy Sergi Roberto még mindig aláírás előtt áll, és nem biztos, hogy maradnak.

Robertóra már nem számít a Barca, bár a játékos nem szívesen távozna. Busquets és Alba esetében az a cél, hogy felbontsák a jelenlegi kontraktusukat, és egy teljesen új szerződést írjanak alá, amivel sokat segíthetnének a klubnak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.