Dollár
389,80 Ft
Euró
408,24 Ft
Font
471,01 Ft
Bitcoin
16,200 $

Megdöbbentően alacsony összegért adhatja el a Barca a világsztárját

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 5. - 10:18

A Barcelona már arra is hajlandó, hogy Philippe Coutinho messze kevesebb összegért távozzon ahhoz képest, mint amikor megérkezett Liverpoolból.

Nem mindenki örült a brazil középpályás szerződtetésének a Barcelona rajongói közül, mert úgy érezték, hogy Coutinho bármennyire is jó volt a Premier League-ban, nem illik bele a katalánok játékba.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

Igazuk lett, mert a klasszis középpályás nem sokkal később már a Bayern Münchennél volt kölcsönben, ahol végül nem vásárolták meg. A spanyolok elképesztően nagy összeget, 142 millió fontot fizettek a Liverpoolnak azért, hogy 2018 januárjában elengedjék.

A britek nagyon jól jártak az üzlettel, mert nem a közvetlen riválisuknak adták el a legjobb játékosukat, és a Bajnokok Ligájában sem volt rájuk veszélyes. Első ízben 105 millió fontot kaptak a Barcától, míg a maradék 37 millió „bónuszként” érkezett.

Angol rekordot jelentő összegről beszélhettünk akkor, de ezzel az üzlettel gyakorlatilag csak Klopp csapata járt jól. Coutinho öt és fél évre kötelezte el magát, a kivásárlási záradékét 355 millió fontban határozták meg.

A Barcelona új edzőjének irányítása alatt sem vált meghatározóvá, ráadásul a sérülései is hátráltatták. Most pedig ott tartunk, hogy a spanyolok a korábbi átigazolási díj töredékéért is megválnának tőle – írja a Mirror.

Megszületett a megállapodás Ramos és a PSG között

A Football Espana szerint a Barca már 20 millió font körüli ajánlatokat is kész lenne elfogadni a brazilért, ami a korábbi összeghez képest aprópénz. Coutinho hiába szeretne újra a Liverpoolban játszani, Klopp nem érdeklődik iránta, de az Arsenal, az Everton még opció lehet számára Angliában.

A Mundo Deportivo korábban pedig arról jelentett, hogy az AC Milan is képbe került, ahol az Interhez igazolt Calhanoglu helyét vehetné át. Coutinho eladása Messi megtartása miatt is kulcsfontosságú, mivel a brazilnak nagyon magas a bére, és ha megválnak tőle, azzal jelentős mértékben csökkenthetnék a bérköltségeiket.