Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Meglepő dolgot árult el Marco Rossiról az MLSZ elnöke

Csányi Sándor a válogatott szövetségi kapitányának jövőjéről is beszélt.

Telki, 2019. május 10. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (b) és Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szövetség éves közgyûlésén a telki edzõközpontban 2019. május 10-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az M4 Sportnak adott exkluzív interjút, amiben arról is szó esett, hogy a nyári Európa-bajnokságot követően hogyan alakulhat Marco Rossi jövője a válogatottnál. Csányi Sándor elmondta, hogy az olasz szakember helye biztos a nemzeti csapat élén az Euro 2024-et követően is.

Az elmúlt hónapokban ugyanakkor felmerült, hogy eredményei láttán Rossit klubcsapatok is igyekeznek elcsábítani, Csányi azonban leszögezte, hogy a kapitánynak 2026. január 1-ig szól a kontraktusa, és  „olyan a szerződés, hogy el se tud menni, ha szeretne, akkor sem.” Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Marco Rossi 2018 nyarán vette át a válogatott irányítását, amellyel tavaly veretlenül jutott ki a 2024-es kontinensviadalra, ahol Magyarország ellenfele a házigazda Németország, Svájc, valamint Skócia lesz. Csányi Sándor kijelentései szerint Rossi ül majd a kispadon a Nemzetek Ligája következő kiírásában, valamint a vb-selejtezőkön is.

Magyarország legutóbb 1986-ban szerepelt világbajnokságon, egyben erre a tornára sikerült utoljára egyenes ágon kijutnia a válogatottnak, a 2023-as, veretlenül megvívott EB-selejtezőkig. Az Európa-bajnokságra mindazonáltal sorozatban harmadjára kvalifikálta magát a csapat, 2016-ban még Bernd Storck vezetésével, a következő két alkalommal viszont már Marco Rossi irányításával.