Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,937 $

Megkezdi az 5 és 11 év közötti gyerekeken az oltóanyag tesztelését a Pfizer

Megkezdődött a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni védőoltásának újabb korcsoportra vonatkozó tesztje, az 5 és 11 év közötti gyermekeken vizsgálják a vakcinát.

Saltillo, 2021. január 5. A Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok koronavírus elleni vakcinájának beadására készül egy egészségügyi dolgozó a mexikói Saltilloban 2021. január 4-én. Mexikóban ezen a napon engedélyezték az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár közös fejlesztésû koronavírus-vakcinájának forgalmazását is. MTI/EPA/EFE/Miguel Sierra
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Duke Egyetem kutatói megkezdték a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni védőoltásának tesztelését a 12 év alatti gyerekeken. A vakcinagyártó a CNN-nek elmondta, hogy két gyermek már megkapta az első dózis védőoltásokat.

Pfizer vakcináját jelenleg az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet által kiadott veszélyhelyzeti jóváhagyással alkalmazzák az Egyesült Államokban a 16 évnél idősebbek koronavírus elleni immunizációjára. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

A Pfizer a vizsgálatokat 5 és 11 év közötti gyermekeken végzik, hogy megállapíthassák a megfelelő adagolást. Először 10 mikrogramm vakcinával kezdik meg a teszteket, ha ezt a dózist tolerálja a szervezetük, 20 mikrogrammra, majd 30 mikrogrammra emelekedik az adag. 

A felnőttek esetében a Pfizer vakcinája 30 mikrogrammos dózis, de a gyermekeken végzett vizsgálatoknál a 3 mikrogrammos dózisra is lehetőség van. A gyerekek a felnőttekhez hasonlóan két adag oltóanyagot kapnak majd, 21 nap különbséggel. 

Ha a vizsgálat sikerrel zárul a 10 mikrogrammos dózissal, megkezdhetik a 2 és 5 év közötti gyermekek tesztelését, ezután pedig a legfiatalabb gyermekekét, a 6 hónap és 2 év közötti korcsoportban. 

A Pfizer eddig 2259 dózissal végezte el a 12 és 15 év közötti gyermekek oltóanyag-tesztjeit, ennek alapján kezdték meg a fiatalabb korcsoportnál a vizsgálatokat. Az eredményeket 2021 végére várják.

Megszavazták a kárpátaljai magyarok nyelvhasználati jogát visszaállító törvényt

Mostantól a magánkézben lévő iskolák és egyetemek az EU bármelyik hivatalos nyelvén oktathatnak.