Clouds
21 Budapest
Dollár
375,13 Ft
Euró
399,84 Ft
Font
457,98 Ft
Bitcoin
28,484 $

Megható beszéddel búcsúztatták Baumann Pétert (videó)

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot csütörtökön, Mátészalkán helyezték örök nyugalomra.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, csütörtökön 13 órakor, katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra a hősi halottá nyilvánított Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot, a Budapesti Rendőr-főkapitányság körzeti megbízottját.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Így történt a tragédia

Január 12-én csütörtök este tíz óra után többen is bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint a főváros XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy lakó egy másikra próbálja rátörni az ajtót.

Több rendőri egység is elindult a helyszínre, az egyik a sértettel vette fel a kapcsolatot, míg a másik, egy három férfi rendőrből álló csoport a támadó férfi elszámoltatását, elfogását kezdte meg.

A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült: ott az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte őt, majd elfogták.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, valamint a lábon lőtt támadót kórházba vitték: az egyik rendőr, Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban életét vesztette.

Baumann Pétert a belügyminiszter, Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki. A temetésen egy megható beszéddel búcsúztak Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagytól: