Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,686 $

Elbúcsúztatták Mátészalkán Baumann Pétert

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az újbudai rendőrgyilkosság halálos áldozatát Mátészalkán helyezték végső nyugalomra, a szertartáson családja és barátai vettek részt.

A Hír TV közlése szerint csütörtökön 13 órakor örök nyugalomra helyezték Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert Mátészalkán.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Mint ismert, Baumann Pétert a belügyminiszter, Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, január 12-én csütörtök este tíz óra után többen is bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint a főváros XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy lakó egy másikra próbálja rátörni az ajtót.

Több rendőri egység is elindult a helyszínre, az egyik a sértettel vette fel a kapcsolatot, míg a másik, egy három férfi rendőrből álló csoport a támadó férfi elszámoltatását, elfogását kezdte meg.

A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült. Ott az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte őt, majd elfogták.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, valamint a lábon lőtt támadót kórházba vitték: az egyik rendőr, Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.