Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,557 $

Marco Rossi szerencsés, hogy Szoboszlai Dominikkel dolgozhat együtt

Marco Rossi nagyon hálásnak és szerencsésnek érzi magát, hogy Szoboszlai Dominik az ő játékosa a válogatottban.

Fotó: A magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szoboszlai Dominik, mellette Nagy Ádám (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-ra nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re. MTI/Hegedüs Róbert
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Szoboszlai Dominik góljaival nyert a magyar válogatott Montenegró ellen, így övék lett a csoportelsőség, miközben veretlenül jutottak ki az Európa-bajnokságra. Ez már önmagában nagy siker, és Dominik beszédet is mondott a lelátón, előtte egy gyors pálinkával hangolt a folytatásra.

Ahogyan Marco Rossi fogalmazott az M4 Sport kérdésére, ez most már a valóság, de az elején valóban lehetett volna csak álom. Az olasz-magyar szakember szerint ez egy nehéz csoport volt, amit vasárnap délután is láthattunk. A szövetségi kapitány harcosoknak nevezte a játékosait, akik megint bizonyították ezt, és megérdemelték a győzelmet. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

„Nehéz csoport volt nagy harcosokkal. Voltak rosszabb pillanataink, de a végén megérdemelten nyertünk. Óriási erőfeszítéseket tettek a fiúk ma és az egész évben. Veretlenek vagyunk! Amit pedig a szurkolók tettek értünk, az valami olyan, amit sosem éltem át korábban.”

Hozzátette, óriási erőfeszítést tettek a játékosokra, ami miatt nagyon büszke és boldog. Szerinte senki nem számított egy ilyen veretlenségi sorozatra, és most mindenki végtelenül boldog és büszke lehet.

Szoboszlai már most klasszis

Rossi köszönetet mondott a szurkolóknak, és ezt odakint is megtette. Szerinte nem megszokott, amikor egy edzőt ennyire támogatnak a szurkolók, pláne, ha a személy külföldi. Marco Rossi viszont már nem tartja magát külföldinek, és nemcsak a magyar állampolgársága miatt.

Szoboszlai kapcsán megjegyezte, amit eddig hiányolt tőle, az a több gól, most azonban kettőt is vágott. Topjátékosnak tartja a Liverpool sztárját, és szerinte még inkább klasszissá fog válni, és a jövőben még eredményesebb lesz.

Szerencsésnek érzi magát, hogy Dominikkel dolgozhat együtt, és azért is, mert más tehetségek is vannak mellette. Kiemelte, minden edző szerencsés, akik ilyen játékosokkal dolgozhatnak, és miattuk sikeresek.

„Minden, amit elértem a karrieremben, az a kemény munkának volt köszönhető. Mindannyian így fogunk tovább dolgozni a következő állomásig, a nyári Európa-bajnokságig.” – idézte az MLSZ Twitter oldala Rossit.