Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,845 $

Rossi szerint az első félidőben lefocizták a válogatottat, és vállalja a felelősséget

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány senkire sem akar ujjal mutogatni, de Svájc ellen kevés játékostól látott jó teljesítményt az Európa-bajnokságon.

...svg content...Fotó: Szoboszlai Dominik (b) és a svájci Yann Sommer kapus a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarország vereséggel rajtolt az Európa-bajnokságon Svájc ellen, miután az első félidő nagyon rosszul sikerült. Kétgólos hátrányból fordultak, viszont csak egy szépítésre futotta Varga Barnabás révén, aki elismerte, az első félidő egyszerűen gyenge volt. Ennél többre számítottak, majd a folytatásban egy igen más válogatott tért vissza a pályára.

Sallai hasonló gondolatokat osztott meg a mérkőzésről, addig a csapatkapitány Szoboszlai kiemelte, innen szép nyerni, nem adják fel. Hozzájuk hasonlóan Rossi is elégedetlen volt, és azt mondta, a vereség oka az, hogy egyszerűen jobban játszottak náluk az első félidőben, lefocizták őket a svájciak. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Rossi azt mondta, kiabálással, különböző jelzésekkel próbált változtatásokat eszközölni a pályán, hogyan is védekezzen a csapat, de mindez nem működött. Ahogyan az olasz fogalmazott, a csapat nem tudta ezt úgy megérteni, mint kellett volna, viszont a második félidő szerinte már sokkal jobb volt.

„Az első félidőben lefociztak minket, nem tudtuk tartani őket a bal oldalunkon. A második félidő sokkal jobban sikerült, helyzeteket is kialakítottunk, de nem láttam jó egyéni teljesítményeket, és egy Eb-n ez nem fér bele.” – idézte az MLSZ Twitter oldala Rossit.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Kiemelte, sokkal jobban teljesítettek a folytatásban, sikerült állniuk a sarat, addig Svájc mélyen kezdett el védekezni. Azt azonban nehezen tudja kommentálni, milyen gólokat kaptak, mert kivétel nélkül mind hibából született, elkerülhetőek voltak. Ennek kapcsán mondta azt, nemigazán látott jó egyéni teljesítményeket, mindössze 2-3 játékos játszott jobb szinten, addig a többiek a saját szintjük alatt voltak.

Rossi szerint ezen a szinten megfizetik ennek az árát, mert az ellenfél jelentős menőséget képvisel, akárcsak Németország. Ami a taktikát illeti, több variációra készültek fel Svájc ellen, de az nagyon nem tetszett neki, hogy sok volt a ki nem kényszerített hiba. Szerinte 3-4 olyan kontrát engedtek meg, amiket nem szabadott volna. „Ezeknek a számát csökkentenünk kell.” Hozzátette, nem keres alibiket, ő az edző, vállalja a felelősséget, és nem is hibáztat másokat.

Újabb sokkoló állítások jelentek meg a gyermekbántalmazó karateedzőről

Egyre több sokkoló állítás jelenik meg a gyermekbántalmazó edzőről, újabb és újabb súlyos nyilatkozatokat adnak ellene.