Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Marco Rossinál nagyon megy a matek, kik és hogyan játszhatnak Svájc ellen?

Marco Rossi számára igazi fejtörést okoz, hogy kik játszanak majd Svájc ellen, legalábbis egy-két helyen még vannak kérdőjelek.

...svg content...Fotó: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzés előtt a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Gulácsi és Dibusz sorsa eldőlt az Európa-bajnokság előtt, amit az Izrael elleni kezdő is jól mutatott. Ugyanakkor ez inkább hálás feladat, maga a döntés, mert három kiváló kapusa van a magyar válogatottnak. Orbán Viktor miniszterelnök például Szappanost védetné az Európa-bajnokságon, és elmondta, miért döntene így.

Ami pedig az Izrael elleni meccset illeti, a miniszterelnök is a debreceni helyszínen figyelte az eseményeket, majd nem sokkal később egy látványos TikTok-videóval köszönt be. További jó hír, hogy Szoboszlai Dominik sérülése nem komoly, amiről Marco Rossi is beszélt, aki elégedett volt a mérkőzéssel. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

„Jól kezdtünk, szinte minden próbálkozásunkat siker koronázta. A második félidőben rosszabb volt a játék minősége, de ekkor is voltak jó megmozdulásaink. A következő napokban a regeneráción lesz a hangsúly. Köszönjük a debrecenieknek a támogatást, magukkal visszük az Eb-re.” – idézte Rossit az MLSZ Twitter oldala a mérkőzést követően.

Vannak még kérdőjelek

Még mindig van min javítani az Európa-bajnokság előtt, de Rossi nem aggódik, egy felkészült csapatot fog kiküldeni a pályára Svájc ellen. „Van egy olyan aspektus, amiben sokat kell még dolgoznunk, ez pedig az energiakezeléssel van összefüggésben, illetve a mérkőzés olvasásához, értelmezéséhez kapcsolódik”

Kérdőjelek szintén vannak, mivel egy erős keret áll Rossi rendelkezésére, viszont ő is azokkal akar kezdeni, akik a lehető legjobb megoldást jelentik az adott ellenféllel szemben. „Bolla és Nego, vagy Kerkez és Nagy Zsolt közül választani a széleken nem okoz problémát, hiszen ha mindannyian jó formában vannak, akkor mindannyian megkapják a játéklehetőséget, mert hasonló minőséget képviselnek.”

Szalai és Dárdai között vacillál talán a legtöbbet, bár ez egy kellemesebb probléma, nem mint régen, amikor egészen más volt a helyzet. „A bal oldali védő posztján már nehezebb a döntés Szalai Attila és Dárdai Márton között, egyelőre az ő esetükben 50-50 százalékon állunk.”

Semmiképpen nem akar csalódást okozni Rossi, a legkisebb mértékben sem. „Továbbra is az a célunk, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak, és bízom abban, hogy jövő szombaton egy olyan meccset játszhatunk, amely egy felejthetetlen nyár kezdete lesz a drukkereink számára.”

Liner/MTI

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.