Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,754 $

Casemiro-t megint kiállították az United meccsén, simán nyert az Arsenal

Fotó: EPA/Adam Vaughan
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester United rövid időn belül ismét elvesztette Casemiro-t, ezúttal a Southampton ellen, míg az Arsenal a Fulham otthonában lépett pályára.

A Manchester United nem kezdett valami erősen az utolsó helyezett ellen, de a Liverpool szombati példája intő lehetett, mert egy szintén kiesőjelölt ellen kaptak ki, igaz, nem az Anfielden, hanem idegenben.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Az első igazi helyzetre a 17. percig kellett várni, amikor Rashford ziccerben hibázott, közel a kapuhoz. Weghorst rettentő dühös volt a csapattársára, mert ha leadja neki a labdát, akkor abból könnyen gól lehetett volna.

A 24. percben De Gea mutatott be egy akkora bravúrt, amire csak kevesen képesek. Walcott nagyon közelről fejelhetett, ám a spanyol klasszis résen volt, nagy köszönettel tartoztak neki a csapattársak.

Casemiro-t megint kiállították

Pár perccel később Varane blokkolt hatalmasat, ami megint intő jel volt, míg a 33. percben Casemiro szabálytalanságát fújta le a játékvezető, közel a kapuhoz, amiből majdnem gól lett a Rashfordról megpattant lövés miatt.

Noha a visszajátszásokból is látszott, először labdát ért a brazil lába, mégis sárga lapot kapott. Sőt, a VAR-os elemzés után a játékvezető úgy döntött, visszavonja a sárga lapot, és pirosa ad. Kissé hihetetlen volt a jelenet, mert tisztán látszott, hogy a labdáról csúszott fel Casemiro lába az ellenfél sípcsontjára.

A világsztár nem akarta elhinni, ami vele történik, még a könnyei is kicsordultak. Nemcsak a hazai, hanem a vendégjátékosok is vigasztalták, mert tudták jól, nem lábra ment, mégis el kellett hagynia a pályát. A 39. percben Varane kis híján megszerezte a vezetést egy beadást követően, de még a vonal előtt blokkolt a Soton.

Az United 10 emberrel is veszélyes volt

A 43. percben az United ismét büntetőért reklamált, az ellenfél kézzel ért labdához a 16-oson belül, de ez sem hatotta meg Anthony Taylort. Még csak VAR-os elemzést sem rendeltek el, amiért még dühösebbé váltak a Vörös Ördögök. Röviddel az első félidő lefújása előtt Ten Hag meglepő módon McTominay-t küldte be Fred és Sabitzer helyett, Weghorst pedig kénytelen volt lejönni.

A 49. percben közel járt ahhoz a Soton, hogy egy öngóllal szerezzen vezetést, Wan-Bissaka mentett hatalmasat. Az 54. percben Fernandes elkövetett egy felesleges szabálytalanságot, aminek köszönhetően a Soton újabb nagy gólszerzési lehetőséget kapott. Ward-Prowse lövése ezúttal is veszélyes volt, a kapufát csípte a labda, majd elhagyta a játékteret.

A 64. percben Walcott a meccs ziccerét hagyta ki, egy az egyben volt a De Gea-val, aki megint védte az egykori brit válogatott kísérletét. Négy perccel később Fernandes átlövésből próbálkozott, és csodával határos módon a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pörgött a labda. Tegyük hozzá, ehhez Bazunu védése is hozzájárult, aki éppen hogy csak, de elérte a labdát. A következő támadást a vendégek vezették, akik hatalmas kapufát lőttek.

Maradt a 0-0

A 81. percben úgy tűnt, a csereként beállt Garnacho súlyosan megsérült, de végül folytatni tudta a játékot. Sokan megijedtek az argentin reakciója miatt, ám nem volt szükség kényszerű cserére, legalábbis nem azonnal, mert a hosszabbításban Fred váltotta. Végül maradt a gól nélküli döntetlen, amivel két pontot veszített az United a Tottenhammal, az Arsenallal és a Manchester Cityvel szemben.

A másik oldalon az Arsenal már az első félidőben lerendezte a kérdést a Fulham ellen. A 16. percben ugyan Robinson betalált, a VAR után visszavonták a találatot, de Magalhaes gólját megadták a 21. percben. Martinelli pedig öt perccel később köszönt be, míg Odegaard az első félidő lefújása előtt.

Az Arsenal 5 ponttal vezet a City előtt, míg az United 50 pontos, 2 egységgel előzi meg a Tottenhamot, de egy meccsel kevesebbet játszottak a Vörös Ördögök.