Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

7-0-ra verte a Liverpool a Manchester Unitedet, most kikaptak egy kiesőjelölttől

Fotó: EPA/Vince Mignott
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Sokan azt gondolták, hogy a Liverpool a Manchester United elleni kiütés után megindul felfelé, de a következő fordulóban már kikaptak a kiesés menekülő Bournemouth-tól

Történelmi vereséget mért a Manchester United-ra a Liverpool, alig egy héttel ezelőtt. A Vörös Ördögök tudásuk 20%-át sem mutatták, alig lehetett rájuk ismerni, pedig igen komoly kezdővel álltak ki.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Enyhe túlzással minden beakadt a Liverpoolnak az Anfielden, amit rálőttek, vagy ráfejeltek. A manchesteriek még csak szépíteni sem tudtak, de képesek voltak válaszolni az Európa-ligában, ahol az első mérkőzésen 4-1-re verték a Betist.

A Liverpool a fellegekben érezhette magát a kiütés után, és látván a csapat formáját, volt miért izgulnia az újonc Bournemouth-nak, mely a forduló előtt kiesőhelyen állt. Sokan gálát vártak a kiscsapat otthonában, ám ez elmaradt.

Salah büntetőt hibázott

A Liverpool nem sok nagy helyeztet tudott kidolgozni, és ennél voltak nagyobb gondjaik is, ugyanis a 28. percben Billing beköszönt. Ez egy igazi sokkal ért fel Klopp csapatának, akik nemigazán tudtak erre reagálni.

A 70. percben ugyan büntetőhöz jutottak, ami áttörést jelenthetett volna, Salah hibázott. A szurkolók is csak fogták a fejüket, Klopp sem akarta elhinni, hogy mi történik, noha most még közelebb kerülhettek volna a Tottenhamhoz és a Manchester Unitedhez a 4. és 3. helyen, amik már Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciók.

Ezzel a vereséggel a Liverpool 26 forduló után 42 pontos az 5. helyen a 45 pontos Tottenham mögött, míg az United úgy számol 49 egységet, hogy 25 mérkőzést játszottak, így rövidesen akár 10 pontra húzhatnak el az ősi rivális Liverpooltól, akik már nyolc vereséget szenvedtek el a bajnokságban. Érdekesség, hogy a Liverpool hónapokkal korábban hazai pályán 9-0-ra győzte le a Bournemouth-ot, most pedig még csak gólt sem rúgtak nekik.