Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

A Manchester City már ott van az FA-kupa döntőjében, kiesett a Chelsea

A Manchester City és a Chelsea csapott össze egymással az FA-kupa elődöntőjében.

...svg content...Fotó: EPA/NEIL HALL
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester City meglehetősen rossz hangulatban vágott neki az FA-kupa elődöntőjének a Chelsea ellen, miután drámai körülmények között kaptak ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Hiába volt hatalmas erőfölényben a City, a Real Madrid jól védekezett, de egyúttal azt is írhatnánk, az angolok nem tudták gólokkal befejezni a támadásaikat.

Guardiola szomorúan nyilatkozott, sokkal inkább amiatt is, mert címvédők voltak, addig Ancelotti a Madrid védekezését méltatta. A City szombati ellenfele a Chelsea volt az FA-kupa elődöntőjében, ami érdekes mérkőzést hozott. Ha a manchesteriek nem esnek ki a BL-ből, valószínűleg ezt a meccset simán tudják le, még bennük lehetett az ütés. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Az első félidőben mindkét oldalon voltak helyzetek, és ugyan a City birtokolta többet a labdát, nem gáláztak. Sőt, a második félidő első felében Jackson két ziccert is kihagyott, nem tudott túljárni Ortega eszén, aki a Chelesa támadójának közeli fejesét szintén védeni tudta. Ez viszont komoly figyelmeztetés volt a manchesteriek számára.

A Manchester City már ott van a döntőben

Az egyik legfurcsább jelenet Grealish nevéhez fűződött, aki egyértelműen kezezett a 16-oson belül a Chelsea szabadrúgásánál, és ugyan vizsgálták az esetet, még csak szögletet sem kaptak a londoniak, amit nem sokan értettek. Nem sokkal később Grealish elhagyta a pályát, miután kapott egy csúnya rúgást, majd mondta is emiatt a magáét a negyedik játékvezetőnek. A helyére beállt Doku szinte azonnal majdnem gólt lőtt, Petrović-nak nagyot kellett védenie.

Fotó EPANEIL HALL

A 84. percben érett be a City nyomása, igaz, szerencsésebb körülmények között egy megpattant lövéssel. Doku ismét kulcsszerepet játszott a gólban, amikor De Bruyne-höz passzolt, majd röviddel ezután a hálóban kötött ki a labda Silva révén. Több gól már nem esett az elődöntőben, amivel a City kvalifikálta magát a döntőre, addig a Chelsea érem nélkül marad.

A másik elődöntőt vasárnap vívja egymással a Manchester United és a Conventry City. Papíron ez egy igencsak hozható elődöntő Ten Hag csapatának, így közel állhatnak ahhoz, hogy városi döntő rendezzenek a kupában, aminek a City lenne a fő esélyese.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.