Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,60 Ft
Euró
387,06 Ft
Font
454,71 Ft
Bitcoin
69,661 $

Guardiola reagált a „buszozó” Real Madridra és a BL-kiesésre

Pep Guardiola nem akar ítélkezni a Real Madrid taktikájára, akik szinte végig védekeztek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján Manchesterben.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Részben a Manchester City saját magát verte meg a visszavágón, miután gyakorlatilag az egész meccs során hatalmas fölényben játszottak, mintha csak emberelőnyben lettek volna. Nyomasztóbb volt a fölényük, mint a PSG-nek a Barcelona ellne, akik valóban emberhátrányban voltak kénytelenek játszani.

A különbséget az jelentette, hogy a PSG sok helyzetet alakított ki, és sorra rúgta a gólokat. A Manchester City büntetőpárbajjal esett ki, és ez egy olyan vereség, amit sokak szerint egyrészt nem érdemeltek meg, másrészt maximálisan elkerülhető lett volna. Soron kívül Vörös szuperóriás csillag szomszédságában csodálhatjuk meg a holnapi teliholdat

„Nem ítélkezem.” – reagált Guardiola arra a kérdésre, hogy meglepte-e a Real Madrid védekezése. „Találkoztunk már ilyen típus ellenféllel a múltban. Vannak csapatok, akik nyitottabbak, és vannak, akik alacsonyabb blokk mellet játszanak. Tudják, hogy ez egy nehéz terep, és megpróbálták. Nagyon megszorongattuk őket, különösen a második félidőben.”

Guardiola szerint szinte mindent megtettek

„A pálya szélén játszottunk, sok lövésünk volt a 16-oson kívülről, de nem tudtunk eredményesek lenni. Mindent megtettünk, amit csak tudtunk, ám végül a Madrid jutott tovább, és nem mi.” – idézte az ESPN a szomorú edzőt, aki így már biztosan nem duplázhat a Manchester City-vel a Bajnokok Ligájában ebben a szezonban.

„Jobban örültem volna a győzelemnek, de gratulálok a Real Madridnak. Mindent megtettünk, így abszolúte nincs olyan dolog, amit bánnék. Kivételesen játszottunk, ám sajnos nem tudtunk nyerni, szóval ez van. A szívem mélyéről köszönetet kell mondanom a játékosoknak azért, ahogyan játszottak.” – folytatta Guardiola.

„A futball azonban a győzelemről szól, és mi nem tettünk ezért eleget, mégis kivételesek voltunk. Néha büntetőkkel is megnyerhetsz egy meccset, máskor pedig nem. Ugyanakkor a mérkőzésen nem váltottuk gólra azokat a helyzeteket, amik megvoltak. Most pihenünk egyet, pénteken pedig Londonba utazunk egy másik mérkőzés miatt.”

„Meglátjuk, hogyan reagálnak majd az emberek, és nyilván a regeneráció könnyebb, ha nyerünk, mint ha veszítünk, de ez az FA-kupa elődöntője, és megpróbálunk a lehető legjobbak lenni.” A szombati elődöntőben a Chelsea lesz a Manchester City ellenfele, akik jelenleg vezetik a bajnokságot, és jó esélyük lehet arra, hogy övék legyen az FA-kupa.

Megtalálhatták az allergia ellenszerét, saját immunrendszerünk lehet a kulcs

Százmilliók küzdenek a kellemetlen tünetekkel, most két kutatócsoport is új eredményekkel kecsegtet.

Menczer Tamás szerint Magyar Péter sem lehet opció Magyarország vezetésére

Menczer Tamás továbbra is Orbán Viktorban látja a megoldást, Magyar Péter pedig egyáltalán nem opció számára Magyarország vezetésére, ahogyan más sem a jelenlegi miniszterelnökön kívül.