Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Luis Rubiales bíróság elé áll a kéretlen csók miatt

A Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEF) korábbi elnöke most áll bíróság elé a nagy port kavart eset kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/EFE/Mariscal
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Luis Rubiales, a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEF) korábbi vezetője kéretlen csókot adott Jenni Hermosónak, amiből hatalmas botrány kerekedett. A spanyol Legfelsőbb Bíróság bírája pedig szerdán jelentette be, hogy Rubiales most bíróság elé áll az ügyben.

Rubiales szexuális zaklatás és kényszerítés vádjával néz szembe, melyekért egy év, illetve 18 hónap börtönbüntetés jár. A bíróság közlése szerint a női válogatott korábbi edzőjét, Jorge Vildát, a csapat jelenlegi sportigazgatóját, Albert Luque-t és a szövetség marketingvezetőjét, Ruben Riverát is bíróság elé állítja. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Az ESPN értesülései szerint mindhármukat azzal vádolják, hogy kényszerítették Hermosót, hogy azt állítsa, a csók közös megegyezésen alapult. Mint ismert, Rubiales az augusztus 20-i női világbajnokságon aratott spanyol győzelem utáni díjátadó ünnepségen váratlanul szájon csókolta Hermosót, az eset pedig világszerte a címlapokra került.

Hermoso és csapattársai szerint a csók nem volt tervezett és megalázó volt, de Rubiales azzal érvelt, hogy a csók közös megegyezésen alapult, és tagadta, hogy bármi rosszat tett volna. A bíróság 65 ezer euró (25,2 millió forint) óvadékot szabott ki. Az ügy a Legfelsőbb Bíróság hatáskörébe tartozik, mivel az állítólagos bűncselekmények külföldön történtek.