Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Legtöbbször a Liverpool kárára tévedett a VAR a Premier League-ben

Van még mit csiszolni a rendszeren, sok hibát eredményez a videóbíró használata.

MTI/EPA/Jeroen Putmans
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Forradalmi jelentőséggel bírt a labdarúgásban a VAR-rendszer bevezetése, melytől a legtöbben azt várták, hogy a bírói döntések kapcsán az eddigieknél jóval kisebb lesz a hibafaktor. Csakhogy a VAR-szobában is emberek ülnek, és ők is hibázhatnak, ami egyre több botrányt eredményez.

A 90min által idézett statisztikák szerint mintegy húsz téves döntés született a VAR használata mellett, azt pedig Tony Scholes, a Premier League vezérigazgatója is elismerte, hogy szükség van a rendszer javítására, ugyanakkor azt is aláhúzta, hogy így is javult a helyes bírói döntések aránya. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Az átlagos VAR-ellenőrzések idejei azonban emelkedtek, és mint kiderült, a Liverpool látta legtöbbször kárát a hibás döntéseknek, egészen pontosan négy alkalommal. A Brighton és a Wolverhampton három-három rossz ítéletet kapott, míg az Arsenal kétszer került kellemetlen helyzetbe a videóbíró miatt.

„További és folyamatos fejlődésre van szükség, hiszen egyetlen téves döntés is nagyon sokba kerülhet a klubok szempontjából” – fogalmazott Scholes, aki szerint a szubjektív hibákat minimalizálniuk kell, ami végül megerősítheti a VAR-ba fektetett bizalmat.

A liga igazgatója azonban továbbra is hatékonynak véli a VAR-t, kiemelve, hogy a helyes ítéletek 82%-os aránya 96%-ra emelkedett a használatával. A fontos bírói döntéseket továbbra is meccsről-meccsre monitorozzák, ami szintén rossz döntések kiküszöbölése miatt lényegesek.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.