Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Laboratóriumban növesztett tigris steakkel rukkolt elő egy startup

Laboratóriumban növesztett tigris steakkel rukkolt elő egy startup

Laboratóriumban növesztett tigris steakkel rukkolt elő egy startup
Primeval Foods

Szibériai tigris, leopárd, fekete párduc, bengáli tigris és zebra is a menüre kerülhet, természetesen kizárólag mesterséges úton előállított módszerekkel.

A Primeval Foods nevű vállalat laboratóriumban termesztett húsok széles kavalkádját tervezi elkészíteni és piacra dobni; a felhozatal között védett állatok is szerepelnek, amelyek húsát csakis szintetikus eljárásokkal növesztik – írta a Food Navigator.

A cikk a videó után folytatódik

A startupnál abban reménykednek, hogy a gasztronómiai élményt a laborban történő sejttenyésztéssel reprodukálni tudják majd, így a közeljövőben azok is megkóstolhatják az ínyencségeket, akik életük során egyszer sem találkoztak még hasonló zamatú finomságokkal.

Értékelendő megvalósításról van szó, hiszen azon túl, hogy megakadályozhatják a veszélyeztetett állatfajok populációinak további gyérítését, exkluzív kulináris impressziót nyújthatnak akár Michelin-csillagos éttermeknek is.

A cég közleményében azt írták, a laboratóriumi húsok lehetővé teszik számukra, hogy bármilyen állatból ehető élelmiszert állítsanak elő, mégpedig anélkül, hogy kárt okoznának a természetben, illetve magukban az állatfajokban.

Fontos megjegyezni, hogy a lehető legkíméletesebb technikával veszik a növesztett húsokhoz szükséges szövetmintákat az élő állatokból, ezért még véletlenül sem merülhet fel annak a lehetősége, hogy megsértenék őket.

Míg a nagymacskáknak egyedülálló aminosav- és fehérjeprofiljuk van, addig az elefántok esetében több zsír található az izomszövetben, ami kivételes umami-élményt nyújt” – olvasható a Primeval Foods ajánlójában.