Az Aldi a Lidl kínálatára reagálva hirdetett komoly akciót

Miután a Lidl a hazainál jóval olcsóbb német sertéshússal csábítja a vásárlókat, az Aldi is beszállt az akcióversenybe, csak épp magyar termékekkel.

Tiltott takarmány-adalékanyagot találtak a kínaiak az amerikai húsokban

Peking továbbította az információt az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériumának, és felfüggesztették az importot. 

Illegálisan állított elő és árult húskészítményeket egy szegedi férfi, huszonnyolcan megbetegedtek

A férfit ártalmas közfogyasztási cikk forgalomba hozatalának bűncselekményével vádolják.

Laboratóriumban növesztett tigris steakkel rukkolt elő egy startup

Szibériai tigris, leopárd, fekete párduc, bengáli tigris és zebra is a menüre kerülhet, természetesen kizárólag mesterséges úton előállított módszerekkel.

Levegőből készít ízletes steaket és csirkemellet egy startup

Az amerikai Air Protein vállalat a levegőben található szén-dioxidot finom húsdarabokká alakítja át, mégpedig speciális baktériumok segítségével.

További Hírek

A klímaváltozás miatt változtatna a miniszter a spanyolok húsevési szokásain

Spanyolország fogyasztóvédelmi minisztere azt szeretné, ha a lakosság felismerné a megafarmok környezetre gyakorolt hatását, és változtatna étkezési szokásain.

23 tonna laborban növesztett húst termelhet évente egy startup

Egy San Franciscó-i vállalat ambiciózus célokat tűzött ki, elmondásuk szerint 181 tonna laboratóriumban kitenyésztett húst szeretnének előállítani az elkövetkező években.

Szalmonellával fertőzött baromfik kerülhettek a magyar boltokba

Az európai uniós gyorsriasztási rendszeren keresztüli jelzés késve érkezett meg a szalmonellás termékekről szóló jelzés, ezért a problémás termékek eljuthattak a fogyasztókhoz.

Nagy bejelentést tett az ALDI

Kizárólag magyar beszállítóktól származó, 100 százalékban magyar eredetű sertés- és marhahúst fogalmaznak októbertől állandó kínálatukban az Aldi magyarországi üzletei - jelentették be az áruházlánc hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Egészséges, tápanyagban dús húskészítményeket fejlesztett ki egy magyar vállalat

Magas biológiai értékű, kendermagfehérje és -olaj tartalmú sertéshús termékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhidat működtető Gulyás János és Társa Kft. uniós támogatással.

Hústermesztő növényeket hoztak létre genetikusok

Izlandi kutatóknak sikerült 100 ezer szál árpát genetikailag módosítani üvegházban kifejezetten laboratóriumban növesztett húsok előállításának céljából.

Figyelem: ha megvetted ezt a húst a Metróban, semmiképp ne edd meg!

Egy rendkívül aggasztó hírrel szolgált a Nébih: E. coli baktériummal fertőzött húst találtak a Metro áruházlánc kínálatában, így annak elfogyasztása semmiképp nem ajánlott!

Kinyitott a világ első laboratóriumban növesztett húsokat gyártó üzeme

Az izraeli Future Meat célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a jelenleg borsos árakon kapható mesterséges hústermékeket.

Hackertámadás érte a világ legnagyobb húsfeldolgozó vállalatát

Ideiglenesen leálltak a munkálatok az Egyesült Államokban és Ausztráliában, miután a brazil JBS céget erőteljes kibertámadás érte.

Ősi kábulat: hónapokig rohasztott hússal tépnek be az emberek

Őseink felfedezték a tűz jelentőségét, és igen hamar rájöttek, hogy tovább élhetnek, ha az elejtett vadat hőkezelik, mely kiváló szokás a mai napig megmaradt az emberiség étkezésében.