Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,433 $

Kiderült, mikortól kérhetnek védettségi igazolványt a külföldön beoltott magyarok

Fontos dátum derült ki a külföldön beoltott magyarokra vonatkozóan, amely vonatkozik azokra is, akik beutazás előtt online igényelték a védettségi igazolványt vagy éppen azért utaznak be, mert igényelni akarnak.

...svg content...MTI/Varga György
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az ATV Magyarország washingtoni nagykövetségének a Facebook oldalán szúrta ki, hogy május 21-től kérvényezhetik a védettségi igazolvány kiállítását a kormányablakoknál vagy ügyfélkapun keresztül a külföldön beoltott magyarok.

Mint írták, az igénylést követően a védettségi igazolványt 15 napon belül és díjmentesen fogják kiállítani a külföldön beoltott magyarok számára. Hangsúlyozták: azok is karanténmentesen utazhatnak be, akik a védettségi igazolvány meghosszabbítása miatt kívánnak ügyet intézni.

Mint kiderült, az is karanténmentesen utazhat be Magyarországra, aki az online felületen már beutazási előtt megigényelte a védettséget igazoló plasztikkártyát, amely célt valamilyen úton-módon igazolni is tud.

Az is mentesül az érkezéskori karanténkötelezettség alól, aki éppen azért utazik be az országba, hogy igényelni tudjon védettségi kártyát, ám ezt a belépés utáni legkésőbb 2. munkanapon be kell nyújtani. Mindkét esetben az együtt utazó kiskorúra is vonatkozik a mentesség.

A nagykövetség is felhívta a figyelmet, hogy a további információk érdekében célszerű valamelyik Kormányablaknál érdeklődni, ahol a kérelem is benyújtásra kerül, valamint az ügyfélkapun keresztül történő benyújtás részleteiről érdemes a Kormányzati Ügyfélvonalat hívni: +36 1 550 1858.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.