Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.

...svg content...Fotó: Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP kampányeseményén Salgótarjánban, a Kohász Művelődési Házban rendezett lakossági fórumon 2024. május 16-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

„Mozgósításban, meggyőzésben, a felelősség felkeltésében jobbnak kell lennünk” – mondta az ellenzék kapcsán Kövér László, aki felidézte a 2010-es évet, mely komoly fordulatot hozott a politikában. Hangsúlyozta, ezt követően Magyarország gazdasági helyzete évről évre javult, és az emberek is jobb anyagi helyzetbe kerültek, miközben nőtt a nyugdíjak értéke.

Külön kiemelte az Orbán Viktor vezette kormány családpolitikáját, a megannyi támogatást, melyek továbbra is elérhetőek azok számára, akik családosok, családot terveznek alapítani. Kövér László szerint sokaknak nem tetszik, hogy Magyarország „önálló hangon merte megfogalmazni az érdekeit”, mint ahogy az sem, hogy „képesek, hajlandók és mernek a béke mellett érvelni, az igazság oldalán állni”. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A június 9-i választás arról is szól, hogy „a világ nagyobbik része hatással tud-e lenni Európa háborúpárti részére”, és ennek érdekében minden eszközt megragadnak – hangoztatta a házelnök, majd feltette a kérdést: „hagyjuk-e hogy mások kockára tegyék az eredményeinket azzal, hogy belerángatnak a háborúba”, vagy történelmi elődeinkhez – Hunyadi Jánostól az 1956-os hősökig – „méltók tudunk maradni, és a megfelelő helyre húzzuk az ikszet”.

„Minden magyar embernek ma az a kötelessége, hogy arra a politikai közösségre adja a voksát, amely egyedül beszél és tesz a békéért, és nem hagyja, hogy belerángassanak bennünket a háborúba” – mondta Kövér László Újfehértón, hozzátéve: „aki a szívére hallgat, a Fidesz-KDNP-re szavaz, aki az eszére hallgat, meg pláne”.

Az újfehértói lakossági fórumon bemutatták a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltjét és az önkormányzati képviselői posztra jelölteket is. Hamarosan pedig jönnek a júniusi választások, amik ideje alatt az is eldől, ki vezetheti tovább Budapestet a követő években.

Liner/MTI

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.