Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Fővárosi Önkormányzat által indított ingyenes szűrőprogramról tartott sajtótájékoztatón a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelő előtt 2024. április 29-én. A fővárosban 24 helyszínen május 2-től június 16-ig várják a vizsgálatokra előre regisztráltakat. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Folytatódik a csata Karácsony Gergely és a riválisok között, ugyanis hamarosan választásokat tartanak Budapesten, és kiderül, ki lesz a főpolgármester a következő években. Még mindig Karácsony a legesélyesebb, de minden júniusban dől el, amikor is az emberek elmennek szavazni, és eldöntik a kérdést.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje egyre élesebb kritikákat fogalmaz meg Karácsonnyal szemben. Legutóbb autóban ülve szembesült a hiányosságokkal, de többek között már távirányítós autóval is üzent. Ami igazán ledöbbentette, az az újpesti hajléktalanhelyzet, ami egyenesen sokkolta. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Vitézy Dávidot sem kell félteni, az Astoria kapcsán is üzent, ahol csigalassúsággal épül a zebra. Karácsony, aki végül mégis ott lesz az ATV által rendezett vitán, legutóbb a Telexnek adott interjút, melynek ideje alatt azt mondta, nem zárkózik el attól, hogy Vitézy legyen a helyettese, de szerinte ehhez több alázatot kellene mutatnia a jelenleginél.

„Dávid főpolgármesteri kampányból átment főpolgármester-helyettesi kampányba.” – idézte a 24.hu Karácsony szavait. Jelenleg nem látja benne a szakértőt, csak a politikust, és úgy fogalmazott, hogy „nagyon hamar lement kutyába”, amit sajnál, mert értékes embernek gondolja, akinek mindig is adott a véleményére.

„Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt.” – hangzott el az interjú során, amire biztosan meglesz Vitézy reakciója is. Karácsony kitart azon verziója mellett, hogy Vitézy indulása a Fidesz érdeke, és hangfelvétellel rendelkezik arról, hogy a kormánypárt épp felméri, visszaléptessék-e Szentkirályi Vitézy javára.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.