Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

Koeman üzenete Umtitinek, Pjanicnak, Colladónak és Coutinhónak Barcelonában

Fotó: Twitter/barcacentre
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 15. - 14:38

Az edző a négyest kihagyta a listáról a bajnoki nyitányra, egyedül a brazil esete kétségesebb, mivel sérülésből érkezik, és még mindig nem épült fel teljesen.

Ronald Koeman kihagyta Samuel Umtitit, Miralem Pjanicot, Alex Colladót és Philippe Coutinhót a bajnoki nyitányra készülő keretből. Előbbi három esetében egyértelmű az üzenet: nem számít rájuk, és számít a távozásukra, ami kiterjeszthető a brazilra is, bár az ő esetében több a kétely, hiszen most jött ki sérülésből és még nincs tökéletes állapotban.

Soron kívül Varga Mihály sérelmezi az EU halasztását az uniós pénzekről való döntés kapcsán

Umtiti esetében a védő egy utolsó esélyt kért, mielőtt fontolóra veszi a váltást. A klub és a “stáb” elfogadta, és az első előszezoni meccseken már kapott pár percet a pályán. Ezt követően közölték vele, hogy a döntés nem változott. Ráadásul az, hogy a Gamper Kupán a közönség kifütyülte, úgy tűnik, határozottan felnyitotta a kameruni szemét.

Távozása azonban még nem végleges, a napok azonban vészesen fogynak. Umtitinek vannak ajánlatai a francia bajnokságból, de a mai napig egyikre sem adta áldását.
Ugyanez vonatkozik Pjanicra is. Koeman már biztosan nem számol vele, és a klubnál is azt remélik, hogy a Juventushoz való visszatérése végül megvalósul.

Az ő esetében ő az első számú érdeklődő, aki visszatérne az olaszok mezét viselni, de egyelőre még semmi sincs lefixálva. A maga részéről Alex Collado a maradás mellett döntött, bár a klub és Koeman is úgy véli, hogy az ifjúsági játékos számára az lenne a legjobb, ha távozna. A sport.es szerint a játékos ugyan maradni akar, de augusztus 31-ig pedig még bármi történhet.

Végül ott van Coutinho esete, aki már felépült térdsérüléséből, de még mindig nem rázódott vissza a gyakorlatba. Hogy a mostani csak egy óvatos orvosi döntés-e, vagy a másik háromhoz hasonlóan egyértelmű üzenet a játékosnak, hogy elfogadja a távozást, azt egyelőre nem tudni. Mindenesetre, meglepő, hogy Rey Manaj megtartotta a “14-es” számot, ami arra utal, hogy ez egy újabb piaci lépés egy olyan klub számára, amelynek tovább kell csökkentenie a bérköltségeket.