Dollár
398,81 Ft
Euró
419,56 Ft
Font
486,90 Ft
Bitcoin
16,870 $

Hivatalos: három új játékosát is tudta regisztrálni a Barcelona, a legfontosabb név mégis kimaradt

Fotó: Twitter/FC Barcelona
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az FC Barcelona a hivatalos honlapján jelentette, hogy sikerült regisztrálni Memphis Depay, Eric Garcia és Rey Manaj leigazolását a klubhoz.

A klub közleménye elején már rögtön ki is emelték, hogy ezt javarészt Gerard Piquének köszönhetik, aki belement egy jókora fizetéscsökkentésbe a helyzetre való tekintettel. Erről már magunk is korábban beszámoltunk, hogy egyedül eddig a kapitány volt hajlandó ebbe belemenni.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A Barcelona jelezte azt is, hogy zajlanak a tárgyalások a klub két további kapitánya, Sergio Busquets és Jordi Alba fizetéscsökkentéséről is, amelyben ugyan eddig nem tudtak megegyezni, de a veterán játékosok együttműködést mutatnak.

Memphis Depay és Eric Garcia ingyen érkezett a nyáron a Barcelonához, előbbi a Lyontól, utóbbi pedig a Manchester City csapatától. Rey Manaj pedig nem tekinthető klasszikusan igazolásnak, őt valójában a Barca B-ből sikerült promótálni.

A LaLiga pénzügyi szabályai miatt eddig egyetlen új igazolást sem tudtak regisztrálni, ráadásul Lionel Messi is ezért távozott, mert nem sikerült a szerződéshosszabbítását rögzíteni. A Barcelonánál ráadásul gondot okoz, hogy a nagyfizetésű játékosoktól nem tudnak megszabadulni.

A mostani bejelentésből ráadásul két kulcsfontosságú név hiányzik: Emerson Royal és Sergio Agüero. Az argentin támadót szintén a Manchester Citytől sikerült leigazolni ingyen, ám ezek szerint az ő regisztrálására – Emersonnal együtt – még nem került sor.

Ezen a nyáron egyébként sikerült valamekkora költségcsökkentést végrehajtani a Barcelonánál a különböző eladásokkal, többek között Jean-Clair Todibo, Junior Firpo, Trincao, Carles Alena, Konrad De La Fuente és Matheus Fernandes is távozott.