Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

A Bayern München hivatalos kommunikációja Nagelsmann kirúgásáról

Fotó: Oliver Kahn, a Bayern München német labdarúgóklub vezérigazgatója, Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője és Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója (b-j) az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabda átadási ünnepségére érkezik a párizsi Chatelet Színházba 2021. november 29-én. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda. MTI/EPA/Yoan Valat
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Bayern München hivatalosan is bejelentette Julian Nagelsmann vezetőedző menesztését, és egyúttal Thomas Tuchel érkezését, aki akárcsak a Chelsea-vel, rögtön Bajnokok Ligáját nyerhet a németekkel.

Mint arról korábban beszámoltunk, eddig tartott a türelem Nagelsmann felé, aki hiába jutott tovább a Bajnokok Ligájában a PSG ellen, mennie kellett. Villámcsapásként érhette a trénert a döntés, de nincs mit tennie, mint elfogadnia azt.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

Mellette Dino Toppmöller, Benjamin Glück és Xaver Zembrod segédedzőket is menesztették, már ők sem részei a technikai stábnak. Oliver Kahn a közleményben azt mondta, amikor 2021-ben szerződtették a szakembert, meg voltak győződve arról, hogy hosszú távon fognak vele dolgozni.

Hangsúlyozta, mindvégig ez volt a céljuk, mostanra azonban arra jutottak, hogy a csapatuk nem a megfelelő irányba halad, hiába a tavalyi bajnoki cím. A vezetőségnek nem tetszett az a fajta játékminőség, amit mostanában látnak, így inkább megváltak a szakembertől.

Hasan Salihamidžić egy nagyon nehéz döntésről beszélt, számára ez volta legkeményebb döntés, amit a sportét felelős elnökségi tagként kellett meghoznia. Az első naptól kezdve megvolt a bizalom egymás felé, baráti kapcsolatot ápolnak egymással, így sajnálja, hogy ez a történet most véget ért.

A 35 éves Nagelsmann helyét a 49 esztendős Tuchel veszi át, aki 2021-ben azonnal BL-t nyert a Chelsea-vel, míg azelőtt a PSG-vel bizonyított. Sőt, a franciákkal is döntőt játszott, még 2020-ban, ahol épp a Bayern München múlta őket felül.